Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Vondroušová vyřadila rumunskou soupeřku a zahraje si budapešťské semifinále

Markéta Vondroušová si v Budapešti zahraje semifinále. Rumunku Irinu-Camelii Beguovou porazila v maďarské metropoli v třísetové bitvě 5:7, 6:1, 6:3. Její příští soupeřkou bude sedmnáctiletá Anastasia Potapovová z Ruska.

Devatenáctiletá Vondroušová, jež v této sezoně dosud startovala jen na Australian Open a potýkala se s problémy s kolenem, se mezi čtveřici nejlepších dostala po sedmi měsících.

Její příští soupeřka vzejde z duelu mezi další Rumunkou Soranou Cirsteaovou a Ruskou Anastasií Potapovovou. Finále si Vondroušová naposledy zahrála v dubnu 2017, kdy si v Bielu došla z kvalifikace až pro první a dosud jediný titul v kariéře.

První set proti Beguové ztratila Vondroušová po hodině hry, když si podruhé v zápase prohrála podání. Dál už ale byla na servisu neomylná, soupeřce další šanci k brejku nenabídla a první vzájemný zápas za dvě hodiny a 12 minut vyhrála.

"V prvním setu jsem měla trochu smůlu, ale snažila jsem se hrát pořád stejně, tlačit ji a věřila jsem, že to nemůže vydržet," uvedla Vondroušová. "První vyrovnaný set ztratila trochu smolně prasátkem, ale pak přeřadila o stupeň výš a začala na kurtě dominovat," přizvukoval trenér Jan Hernych.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Vondroušová (8-ČR) - Beguová (Rum.) 5:7, 6:1, 6:3, Alexandrovová (5-Rus.) - Parmentierová (3-Fr.) 6:3, 6:2. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články