Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Nišikori prohrál s Thiemem a v Londýně končí, postupují Anderson a Federer

Dominic Thiem porazil Japonce 6:1, 6:4 a po první výhře ve skupině udržel naději na postup. Naopak Kei Nišikori, jenž do londýnské soutěže vstoupil nečekanou výhrou nad Rogerem Federerem, o šanci na semifinálovou účast přišel. Slavný Švýcar si zajistil postup do semifinále výhrou nad už jistým postupujícím Kevinem Andersonem, kterého přehrál 6:4, 6:3.

Kei Nišikori a Dominic Thiem
zdroj: Reuters

Rakušan Thiem po odpolední výhře ještě pár hodin udržel naději na postup. Zároveň poslal do sobotního semifinále Andersona, naopak Nišikori o šanci postoupit ze skupiny přišel.

Nišikori na úvod londýnského turnaje pro nejlepší hráče sezony překvapivě zdolal Federera ve dvou setech, pak ale proti Andersonovi v úterý uhrál jediný gem. Nezvládl ani zápas s Thiemem, který měl po dvou porážkách už jen minimální naději na semifinále. Rakušan mu třikrát prolomil servis. 

Federer, který z dosavadních patnácti účastí na Turnaji mistrů vypadl v základní skupině jen jednou, proti Andersonovi potřeboval uhrát set. Dvaatřicetiletý Jihoafričan ho letos vyřadil ve čtvrtfinále Wimbledonu, při debutu na akci pro nejlepší hráče roku pak zvládl oba předchozí zápasy bez ztráty setu. Tentokrát ale přišel dvakrát o podání a v posledním gemu úvodní sady nevyužil při Federerově servisu vedení 40:0. Ve druhé sadě se držel Švýcara až do stavu 3:3. 

"Když jsem přitlačený ke zdi, nabudí mě to a dokážu hrát dobře. Nádhera, že jsem v semifinále," liboval si Federer. "Hrát ve skupinách je trochu zvláštní a neobvyklé. Normálně když prohrajete, jedete domů, ale tady ne. Ale bylo to určitě obtížné i pro Kevina, který zase hrál s vědomím, že už postoupil," dodal po výhře nad Andersonem. 

Z druhé skupiny už má jistý postup do semifinále první hráč světového žebříčku Novak Djokovič.

Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 8,5 milionu dolarů):

Dvouhra - skupina Lleytona Hewitta: Federer (2-Švýc.) - Anderson (4-JAR) 6:4, 6:3, Thiem (6-Rak.) - Nišikori (7-Jap.) 6:1, 6:4. Konečné pořadí: 1. Federer 3 zápasy/2 výhry (4:2) 2, 2. Anderson 3/2 (4:2) 2, 3. Thiem 3/1 (2:4) 1, 4. Nišikori 3/1 (2:4) 1.

Čtyřhra - skupina Llodra, Santoro: Cabal, Farah (2-Kol.) - Klaasen, Venus (6-JAR/N. Zél.) 6:3, 7:6 (7:5), J. Murray, Soares (4-Brit./Braz.) - Kontinen, Peers (9-Fin./Austr.) 3:6, 7:6 (7:3), 10:3. Konečné pořadí: 1. Murray, Soares 3/3 (6:2) 3, 2. Cabal, Farah 3/2 (4:2) 2, 3. Klaasen, Venus 3/1 (3:4) 1, 4. Mektič, Peya 2/0 (0:4) 0, 5. Kontinen, Peers 1/0 (1:2) 0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články