Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trumf Siniakové: pomáhá jí bývalý kouč šampionky Turnaje mistryň Svitolinové

Kateřina Siniaková má nesporně lví podíl na zisku posledního Fed Cupu. Věří, že to není zdaleka vše, co v českých barvách předvedla, a v budoucnu by ráda vybojovala i nejedno další finále. Dopomoci jí k tomu má také nový člen jejího realizačního týmu, kterým se stal Brit Iain Hughes. Ten v minulosti vedl šampionku Turnaje mistryň Elinu Svitolinovou. "Doufám, že to půjde jen nahoru," uvedla Siniaková.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

České tenistky si po finálovém vítězství nad Spojenými státy americkými pojistily vedení v žebříčku Fed Cupu. Před týmem USA, který celek kapitána Petra Pály porazil jasně 3:0, mají Češky náskok téměř 9000 bodů.

První zápas v posledním představení v českých barvách ovládla Barbora Strýcová, která porazila Keninovou 6:7, 6:1 a 6:4. Velký podíl na zisku dalšího Fed Cupu má pak hrdinka finále Kateřina Siniaková, která zvítězila 6:3, 7:6 nad Alison Riskeovou, poté porazila i Sofii Keninovou, když odvrátila dva mečboly a vyhrála 7:5, 5:7, 7:5 za více než tři a tři čtvrtě hodiny.

"Byl to hrozně dlouhý zápas, možná i můj nejdelší. Bylo to těžké. Hrozně jsme obě bojovaly, byly to dlouhé výměny. Už jen ten zážitek, že jsem tam mohla být tak dlouho. Bylo to nahoru-dolů, nervy. Jsem ráda, že jsem to ze dvou mečbolů nakonec otočila. Nečekala jsem, že jim budu čelit a že si to takhle zkomplikuji," řekla Siniaková.

Trochu si i pobrečela. "Ve hře slzy asi nebyly, na lavičce jo. Dokud není poslední míček odehraný, není konec. Dostala jsem novou sílu a nádech, kdy jsem odvrátila mečboly, a byla shoda. Cítila jsem, že můžu vyhrát."

Sama je hodně emotivní, což bylo na kurtu vidět, kdy několikrát praštila raketou o zem či síť. "Nervy tam byly, jsem hrozně emotivní, prožívala jsem to. Ale publikum bylo skvělé, nestíhala jsem vnímat nervozitu, chtěla jsem jen vyhrát," přiznala dvaadvacetiletá tenistka, která se připravuje pod dohledem svého cílevědomého otce Dmitrije.

Ruský byznysmen a někdejší boxer je jejím hlavním koučem, v realizačním týmu se ale nyní objevilo nové jméno: Iain Hughes. "Stále pokračujeme," uvedla Siniaková pro Českou televizi s tím, že spolupráce s britským trenérem bude trvat i po celý příští rok. "Zatím jsem spokojená a jsem ráda, že kývnul na spolupráci. Doufám, že to bude pokračovat v dobrém a půjde to jen nahoru," dodala.

Příprava na novou sezonu začne u moře, právě tam po bitvě s USA zamíří. "Mám volno, takže se těším, až si trochu odpočinu," řekla Siniaková. Poté ji čeká nejspíš extraliga družstev a v půli ledna už se bude hlásit na Australian Open. Ještě předtím se možná objeví na turnaji v Brisbane. "O tom zatím přemýšlím," doplnila.

Ví, že má stále na čem pracovat. "Hodně," zasmála se. Velmi jí pomáhají i fanoušci, zvlášť ty v O2 aréně při fedcupovém finále si nemohla vynachválit. "A hrozně moc si vážím těch, co píší, a taky za podporu," děkovala.

Pro Siniakovou to byl první titul ve Fed Cupu, pro Českou republiku už šestý za osm let. "Je to neuvěřitelné, co Česko dokázalo. Jak se to vždycky zvládlo. Jsem ráda, že jsem teď součástí a doufám, že titulů ještě pár přibude."

Sama byla předtím na poháru jako divák. "Proti Srbsku (v roce 2012, pozn. red.) jsme se byli podívat. To byl pro mě zážitek. Ale stát na kurtu je něco úplně jiného," prohlásila Siniaková.

Netají se tím, že týmové akce má moc ráda. "Už od malička hrozně ráda reprezentuji. Když jsem měla premiéru ve Fed Cupu, užívala jsem si to a těšila se. Jsem ráda, že jsem na tom finále mohla být."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články