Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Takhle dobrou hráčku jsem dlouho neporazila, radovala se Plíšková

Hlavně klid, říkala si před Turnajem mistryň Karolína Plíšková, která o účast bojovala do poslední chvíle. Dočkala se a s klidnou hlavou prestižní turnaj také rozehrála, a výborně. V Singapuru si na úvod vyšlápla na obhájkyni trofeje Dánku Caroline Wozniackou a porazila ji jednoznačně 6:2 a 6:4.

Tenistka Karolína Plíšková v Tokiu
zdroj: ČTK/AP autor: Eugene Hoshiko

Plíšková přitom právě s Wozniackou před rokem prohrála na Masters v semifinále, v němž nevyužila své šance. Tentokrát to bylo naopak. Dokázala vzít soupeřce servis a sama odvrátila všech deset brejkbolů. "To se mi asi ještě nikdy nepovedlo. Servis jsem držela neskutečně," zářila Plíšková. "A ještě proti někomu, kdo dobře returnuje a hodně toho vrátí, takže jsem si to musela častokrát uhrát," pochvalovala si.  

Popáté v sezoně si připsala skalp hráčky světové desítky. "Tahle dobrou hráčku jsem dlouho neporazila," řekla česká tenistka po výhře nad třetí tenistkou světového žebříčku. Lepší soupeřku zdolala v květnu, kdy v Madridu přehrála jedničku Simonu Halepovou.  

Plíšková byla se svým výkonem spokojená. "Nebyl úplně top, ale byl dobrej," konstatovala Plíšková a doplnila: "Řekla bych, že jsem to měla pod kontrolou. I kdyby to bylo ve druhé sadě pět pět, tak jsem byla v klidu, protože jsem se cítila dobře. Nebyla panika, nic, co bych kazila nebo mi nešlo. Bylo to hodně solidní."  

Na kurtu působila klidně. "Jako dlouho ne," souhlasila. Přesně ale nevěděla, z čeho její klid pramenil. "Možná to, že jsem v poslední době vybojovala hodně zápasů, mi dodalo sílu nebo i odvahu," připomněla, že se na vrchol sezony kvalifikovala až na poslední chvíli a hraje už šestý turnaj v šesti týdnech.  

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková si na Turnaji mistryň poradila s Wozniackou, Kvitová padla

Před turnajem Plíšková říkala, že bere každý uhraný set. Po výhře nad Wozniackou je z ní ale rázem favoritka skupiny. "Nevím, co se ode mě bude čekat. To mi je jedno. Pojedu si to svoje, co funguje posledních pár týdnů. Vezmu to zápas od zápasu, každý set, co tady uhraju, je dobrý," trvala na svém přístupu k Turnaji mistryň.  

Teoreticky už v úterý může slavit postup do semifinále. Nad možnostmi ale nechce s předstihem kalkulovat. "Ze zkušeností, co mám za předešlé dva roky, je dobré to brát zápas od zápasu a rychle zapomenout na to, co bylo. Ani to, že jsem dneska vyhrála, mi nezaručí postup ze skupiny. Prostě jdu zápas od zápasu," pronesla. 

 V úterý se utká s Elinou Svitolinovou, přemožitelkou Petry Kvitové v zahajovacím utkání skupiny. "Hrála dobře jako už dlouho ne, takže se musím připravit co nejlíp. Nedá mi to zadarmo, nevystřílí to, takže budu muset být ready," řekla Plíšková.  

Doufala, že bude v pořádku i fyzicky. Ráno před utkáním s Wozniackou dostala křeč do lýtka a v utkání měla nohu zavázanou. "Postupně se rozpadám," vtipkovala a dodala: "Snad to není nic vážného. Prostě konec roku. Budu v pohodě." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články