Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Kasatkinová si podmanila turnaj v Moskvě, Görgesová slavila v Lucemburku

Na druhou cennou trofej v kariéře dosáhla Darja Kasatkinová. Šestá nasazená Ruska zdolala ve finále turnaje v Moskvě 2:6, 7:6 a 6:4 v křečích dohrávající Uns Džabúrovou, která jako první Tunisanka postoupila na okruhu WTA do boje o titul. V Lucemburku se radovala z celkového vítězství Němka Julia Görgesová, porazila 6:4 a 7:5 švýcarskou kvalifikantku Belindu Bencicovou.

Darja Kasatkinová s vítěznou trofejí
zdroj: REUTERS autor: Sergei Karpukhin

Jednadvacetiletá Kasatkinová se z vítězství mohla radovat po dvou hodinách a pěti minutách, v nichž předvedla dokonalý obrat. První set prohrála za 24 minut a ve druhém už ztrácela 1:4, ale dokázala vyrovnat a postupně na kurtu převzala iniciativu.

Na Džabúrové se začala projevovat únava ze sedmi zápasů, které v předchozích sedmi dnech v ruské metropoli sehrála. V devátém gamu třetí sady ještě naposledy zabojovala a navzdory křečím po brejku snížila na 4:5.

Po pauze, během které si raději ani nesedala, už nicméně při vlastním podání další prodloužení utkání nevybojovala. Duel skončila znovu v křečích na základní čáře a zpět na lavičku jí musela pomoci Kasatkinová spolu se zdravotnicí.

Tenisový turnaj mužů a žen v Moskvě (tvrdý povrch):

Dvouhra - finále: 
Kasatkinová (6-Rus.) - Džabúrová (Tun.) 2:6, 7:6 (7:3), 6:4.

Devátá hráčka světového žebříčku Görgesová usilovala v Lucemburku o prvenství podruhé. V roce 2010 ve finále proti Robertě Vinciové z Itálie neuspěla, ale tentokrát nedala Bencicové sebemenší šanci.

Devětadvacetiletou Němku nyní čeká ještě obhajoba titulu na turnaji WTA Elite Trophy v čínské Ču-chaji. "Malý Turnaj mistryň" je na programu od 30. října.

Tenisový turnaj žen v Lucemburku (tvrdý povrch):

Dvouhra - finále:
Görgesová (1-Něm.) - Bencicová (Švýc.) 6:4, 7:5.

Čtyřhra - finále:
Minnenová, Van Uytvancková (Belg.) - Lapková, Minellaová (Běl./Luc.) 7:6 (7:3),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články