Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Deblistky roku. Krejčíková a Siniaková získaly ocenění WTA

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková získaly ocenění WTA pro nejlepší deblový pár roku. České tenistky letos společně vyhrály French Open a Wimbledon, navíc vedou žebříček čtyřhry. Obě hráčky nyní čeká Turnaj mistryň. 

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková
zdroj: ČTK/ZUMA

Krejčíková se Siniakovou o pozici nejlepšího páru roku soutěžily s dalšími grandslamovými šampionkami. V nominaci byly Američanka Coco Vandewegheová s Australankou Ashleigh Bartyovou i Francouzka Kristina Mladenovicová s Maďarkou Tímeou Babosovou. Třemi společnými tituly se nominoval belgicko-nizozemský pár Elise Mertensová, Demi Schuursová.

Naposledy se v některé z kategorií prosadila česká tenistka v roce 2011. Petra Kvitová se tehdy stala Hráčkou roku a dostala i cenu za největší pokrok. Květa Peschkeová pak tvořila se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou nejlepší pár.

Nejlepší hráčkou roku byla vyhlášena vítězka French Open a světová jednička Simona Halepová. Rumunka dostala v hlasování přednost mimo jiné před Kvitovou, jež mohla ocenění získat podruhé v kariéře. V nominaci dále byly všechny letošní vítězky grandslamů Caroline Wozniacká, Angelique Kerberová a Naomi Ósakaová.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová, jež byla loni v nominaci na návrat roku, se letos mohla pochlubit nejlepší bilancí pěti titulů z okruhu WTA: ovládla turnaje v Petrohradu, Dauhá, Praze, Madridu a Birminghamu.

V dalších kategoriích letos český tenis zastoupení neměl. Ocenění pro hráčku, která se nejvíce zlepšila, získala Kiki Bertensová z Nizozemska. Nováčkem roku se stala Běloruska Aryna Sabalenková. Ocenění za návrat roku patří po mateřské pauze Američance Sereně Williamsové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články