Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bez jasné favoritky. Kvitová a Plíšková jsou ve stejné skupině

Kdo vyhraje Turnaj mistryň? Před startem prestižního tenisového klání jde o otázku s velmi nejistou odpovědí. Turnaj mistryň startuje v Singapuru v neděli a jasnou favoritku nemá. O vítězství budou usilovat i Petra Kvitová a Karolína Plíšková, které jsou nalosovány do Bílé skupiny spolu s Caroline Wozniackou a Elinou Svitulinovou.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP

"Všechno jsou to skvělé hráčky a jsou tu proto, že měly výbornou sezonu. To znamená, že bez ohledu na los bude každý zápas těžký a já se musím dobře připravit. Není tu lehká soupeřka, tím to bude napínavější," řekla Kvitová.

"Se všemi už jsem hrála, znám je. Je tam obhájkyně Wozniacká, to bude složité. Stejně jako Kvitová, tu jsem ještě nikdy neporazila. Snad budu hrát nejlépe, jak dovedu, a uvidíme," prohlásila Plíšková.

V Červené skupině jsou nejvýše nasazená Angelique Kerberová z Německa a tři debutantky na vrcholu sezony - vítězka US Open Naomi Ósakaová z Japonska, Američanka Sloane Stephensová a Kiki Bertensová z Nizozemska.

Vítězka Masters z roku 2011 Kvitová situaci s krajankou ve skupině zažila. V roce 2015 porazila v posledním utkání Lucii Šafářovou a prošla do semifinále. "Bude to soupeřka jako každá jiná," řekla Kvitová už dříve k možnému střetu s Plíškovou.

Kvitová porazila Plíškovou ve všech třech vzájemných zápasech na okruhu WTA. Letos se střetly v Madridu a Kvitová v semifinále zvítězila 7:6 a 6:3.

Levou rukou hrající Kvitová umí i na Svitolinovou, kterou zdolala sedmkrát a prohrála jen jednou. Nejčastěji hrála s Wozniackou a s letošní královnou Australian Open má pozitivní bilanci 8:5. Loňská semifinalistka Plíšková má naopak s Dánkou poměr vzájemných zápasů 3:6, zato Svitolinovou porazila pětkrát ze sedmi zápasů.

Problémy zad vyřadily ze hry světovou jedničku Simonu Halepovou a žádná z osmi kvalifikovaných účastnic nyní hře nedominuje. Vedle Kvitové a Plíškové tak může vyhrát každá - Angelique Kerberová, obhájkyně titulu Caroline Wozniacká, Naomi Ósakaová, Sloane Stephensová, Elina Svitolinová i Kiki Bertensová.

Kvitová patří k nejzkušenějším účastnicím Turnaje mistryň, na který se vrací po třech letech. V Singapuru před třemi lety hrála finále. "Každý zápas bude nesmírně těžký. Za postup ze skupiny budu velice ráda," řekla Kvitová před odletem do Singapuru. Na běžných turnajích mívá problém s outsiderkami v prvním kole, nyní se ale bude hrát ve skupině a narazí na silnou soupeřku. "Takže nebude čas na zoufalé věci. Pojede se hned na plný petardy."

Plíšková musela na rozdíl od Kvitové bojovat o start na Turnaji mistryň do poslední chvíle a jistotu získala až ve středu. "I když se tato sezona nevyvíjela podle mých představ, tak ji díky účasti na Turnaji mistryň musím hodnotit pozitivně. Jedu si to užít a zároveň se porvat o co nejlepší výsledek," uvedla Plíšková.

Hráčky ve dvouhře tradičně čekají boje ve dvou čtyřčlenných skupinách. Z nich vždy dvě postoupí do semifinále. "Je dobré, že po případně prohraném utkání se dá zvednout a postoupit ze skupiny," řekl kouč Kvitové Jiří Vaněk.

Loni získala deblovou Trofej Martiny Navrátilové Andrea Sestini Hlaváčková v páru s Maďarkou Timeou Babosovou. Letos se kvalifikovaly s Barborou Strýcovou. K favoritkám patří letošní vítězky French Open a Wimbledonu Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou.

Celková dotace turnaje činí sedm milionů dolarů a neporažená vítězka si může na konto připsat přes dva miliony. Od příští sezony se Turnaj mistryň přesune do čínského Šen-čenu, kde se má hrát do roku 2028 s rekordní dotací 14 milionů dolarů.

Červená skupina:

Angelique Kerberová (1-Něm.), Naomi Ósakaová (3-Jap.), Sloane Stephensová (5-USA), Kiki Bertensová (8-Niz.)

Bílá skupina:

Caroline Wozniacká (2-Dán.), Petra Kvitová (4), Elina Svitolinová (6-Ukr.), Karolína Plíšková (7).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články