Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Štěpánek končí bohatou kariéru. Na velkolepé tenisové exhibici se objeví i Djokovič

Velkolepou rozlučkou udělá Radek Štěpánek tečku za tenisovou kariérou. Na exhibici Český lev se loučí se s ním na kurtu objeví Srb Novak Djokovič, Němec Tommy Haas, elitní deblista Leander Paes z Indie i legendy z jiných sportů. Show v pražské O2 areně začne v 18:30, přímým přenosem ji vysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Sport
zdroj: ČT4

Dvojnásobný vítěz Davisova poháru Štěpánek ohlásil konec kariéry již loni v listopadu. Sám se svého rozloučení s kariérou manažersky ujal, a aby mohl přijet letošní vítěz Wimbledonu i US Open Djokovič, koná se akce až nyní.

"Nikdy jsem se nechtěl loučit s doktorskou zprávou v ruce, ale s raketou na dvorci," řekl někdejší osmý singlista světa při oznámení akce. "Scénář se rodil v mé hlavě tři čtvrtě roku. Bude to kombinace tenisu, show a muziky. Program bude trvat kolem dvou a půl hodiny a věřím, že si fanoušci přijdou na své," dodal devětatřicetiletý tenista.

Přítomnost Djokoviče se zrodila z jejich přátelství. Na turnajích spolu občas trénovali a Štěpánek byl letos krátce i v jeho trenérském týmu. "Zažili jsme spolu spoustu výjimečných chvil. Bude to dost emotivní pro všechny přítomné, kteří budou moci oslavit jeho úspěšnou kariéru," prohlásil Djokovič v srpnu.

Diváci se můžou těšit na čtyřhru páru Štěpánek, Paes proti Haasovi s Djokovičem. "A na interaktivní změny, ale nebudu předbíhat," dodal karvinský rodák.

U kurtu nebude chybět Štěpánkova rodina - rodiče a také manželka a bývalá tenistka Nicole Vaidišová, s kterou mají od července dceru Stellu. Objeví se fotbalový brankář Petr Čech, hokejista Jaromír Jágr i fotbalista Pavel Nedvěd.

O rozlučku byl velký zájem a 12 tisíc míst v hledišti by mělo být zaplněných. "Rád bych vrátil fanouškům, co mi po celou kariéru dávali," řekl Štěpánek, čtvrtfinalista Wimbledonu, který získal ve dvouhře pět titulů na okruhu ATP.

Grandslamové tituly slavil ve čtyřhře - s Paesem ovládli Australian Open 2012 a US Open 2013. Z předloňské olympiády v Riu de Janeiro si Štěpánek přivezl bronzovou medaili ze smíšené čtyřhry, v níž hrál s Lucií Hradeckou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články