Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Halepová odstoupila z turnaje v Moskvě. Pochybuji, že budu moci hrát v Singapuru, říká

Rumunka Simona Halepová se na poslední chvíli odhlásila z turnaje v Moskvě. Světovou jedničku v posledních týdnech trápí záda, má vyhřezlou ploténku a v ohrožení je i její start na Turnaji mistryň v Singapuru, který začíná už příští týden.

Simona Halepová
zdroj: ČTK/AP/Andres Kudacki

"Záda mě pořád hodně bolí a já nechci zbytečně riskovat. Odstoupení je velké zklamání, ale vím, že musím dbát především o své zdraví," uvedla šampionka letošního French Open na sociálních sítích.

Sedmadvacetiletá Halepová kvůli vyhřezlé ploténce nemůže naplno trénovat a lékaři ji varovali, že si dalším hraním může způsobit vážné dlouhodobé problémy. Do poslední chvíle ale doufala, že v Moskvě nastoupí.

"Pokud tu ale nebudu schopná hrát, velice pochybuji, že budu moci hrát v Singapuru, protože je to hodně brzy," řekla v pondělí Halepová, jež měla na Kremlin Cupu jako nejvýše nasazená v 1. kole volný los. V pavouku ji nahradí poražená hráčka z kvalifikace Valentini Grammatikopuluová z Řecka.

Ani odstoupení z moskevského turnaje a případná neúčast na Turnaji mistryň v Singapuru už ale Halepovou nemůže připravit o místo světové jedničky na konci sezony. Rok na tenisovém trůnu zakončí podruhé za sebou.

Po odstoupení Halepové je papírově největší favoritkou Kremlin Cupu druhá nasazená Karolína Plíšková, která v Moskvě bojuje o Turnaj mistryň. K jistotě potřebuje dvě vítězství a její první soupeřkou bude bývalá světová dvojka Věra Zvonarevová. Domácí tenistka zdolala v souboji dvou kvalifikantek Irinu Chromačevovou dvakrát 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články