Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Rosol si v Moskvě poradil s Berrettinim, Veselý uspěl v Antverpách

Lukáš Rosol navázal na halovém turnaji v Moskvě na úspěšnou kvalifikaci a v hlavní soutěži postoupil do druhého kola. Itala Mattea Berrettiniho porazil po téměř dvouhodinovém boji 6:3, 4:6 a 6:4. Zkušený český tenista přitom hraje turnaj ATP teprve podruhé v sezoně. Úvodní vystoupení vyšlo také Jiřímu Veselému, který v Antverpách zdolal Španěla Jaumeho Munara 6:4, 6:4. 

Třiatřicetiletý Rosol letos většinou objíždí nižší challengery a na okruhu ATP startoval jen v květnu na antuce v Ženevě. Hrál také grandslam US Open a úspěšně si vedl v daviscupové baráži na začátku září v Maďarsku.

V zápase s Berrettinim, 54. hráčem žebříčku, rozhodl v každém setu jediný brejk. Ve třetím dějství musel Rosol odvracet v posledním gemu tři brejkboly, ale situaci ustál a po druhém mečbolu slavil postup. O první čtvrtfinále v sezoně si zahraje proti domácí nasazené trojce Karenu Chačanovovi.

Tenisový turnaj mužů a žen v Moskvě (tvrdý povrch):

Muži (dotace 936 435 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo: Bedene (Slovin.) - Djere (Srb.) 5:7, 6:4, 7:6 (7:2). Rosol (ČR) - Berrettini (It.) 6:3, 4:6, 6:4.
Čtyřhra - 1. kolo: Krajicek, Ram (2-USA) - Jebavý, Kližan (ČR/SR) 6:4, 6:3.

Ženy (dotace 932 866 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo: Kontaveitová (8-Est.) - Potapovová (Rus.) 2:6, 6:3, 7:5, Pavljučenkovová (Rus.) - Tomljanovicová (Austr.) 7:5, 6:4, Sasnovičová (Běl.) - Buzarnescuová (Rum.) 6:3, 6:4.

Na společném Kremlin Cupu startuje také Karolína Plíšková a ženský turnaj zahájí až ve druhém kole. Její první soupeřkou bude vítězka duelu ruských kvalifikantek Věra Zvonarevová - Irina Chromačevová.

Světová pětka Plíšková potřebuje v Moskvě vyhrát dva zápasy, aby si pojistila účast na Turnaji mistryň v Singapuru. Soupeří o něj s Kiki Bertensovou z Nizozemska.

Postoupil i Veselý

Na úspěch Rosola navázal Veselý v belgických Antverpách. I s pomocí dvanácti es porazil v 1. kole antukáře Jaumeho Munara 6:4, 6:4 a může se těšit na souboj s nasazenou čtyřkou Richardem Gasquetem z Francie.

Českého tenistu podržel zejména servis. Španělskému soupeři nabídl jediný brejkbol, ale podání neztratil a čistou hrou zápas po hodině a 23 minutách ukončil.

Tenisový turnaj mužů v Antverpách (tvrdý povrch, dotace 686 080 eur):

Dvouhra - 1. kolo: Veselý (ČR) - Munar (Šp.) 6:4, 6:4, Pospisil (Kan.) - Mayer (Arg.) 6:3, 7:5, McDonald (USA) - Jarry (Chile) 6:1, 7:6 (10:8).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články