Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kvitová se v Praze chystá na finále Fed Cupu i Turnaj mistryň

Petra Kvitová si už s předstihem zajistila účast na Turnaji mistryň. Na závěr sezony včetně finále Fed Cupu se připravuje také v Praze, za sebou má čtrnáctidenní tréninkový blok. Na Turnaji mistryň hrála nepřetržitě v letech 2011 až 2015. Teď se ale Kvitová kvalifikovala poprvé od přepadení v prosinci 2016. Do Singapuru vyráží v úterý, v neděli začne samotné dámské Masters.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP

"Být tam, to je vždy velká prestiž. Beru to s pokorou a jsem ráda, že tam mohu po dvou letech být," řekla aktuálně sedmá hráčka světa.

Letos absolvovala plnohodnotnou sezonu a na Turnaj mistryň se kvalifikovala i díky pěti titulům z turnajů v Petrohradu, Dauhá, Praze, Madridu a Birminghamu. Vyhrála celkem 47 zápasů.

Kvitová Turnaj mistryň dokázala vyhrát při svém premiérovém startu v roce 2011, naposledy v Singapuru před třemi lety hrála finále. "Povrch je docela pomalý, což mně úplně nevyhovuje, ale vím, že jsem tam byla ve finále, takže mi to snad nějak pomůže," dodala Kvitová, která může teoreticky narazit na Karolínu Plíškovou. Ta o svou účast bojuje v Moskvě.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová se v Praze chystá na závěr sezony

Turnaj mistryň se tradičně hraje ve dvou čtyřčlenných skupinách a každá tenistka má jisté tři zápasy. "Každý zápas je těžký a každé vítězství se počítá. Hlavně, abych odehrála dobrý tenis. Kdybych urvala nějaké vítězství, tak by to byl bonus. Je tam osm nejlepších hráček sezony a počítá se úplně všechno," uvedla Kvitová.

Úspěch na Turnaji mistryň může být pro Kvitovou do jisté míry náplastí za neúspěšné grandslamové turnaje. "Mohlo by být, ale já to tak úplně neberu. Jsem ráda za sezonu, že tam můžu být. Ať se stane, co se stane, tak to je fajn," konstatovala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články