Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plíšková potřebuje k jistotě Turnaje mistryň vyhrát v Moskvě dva zápasy

Karolína Plíšková potřebuje na turnaji v Moskvě vyhrát dva zápasy, nebo spoléhat na zaváhání soupeřky, aby měla jistotu startu na Turnaji mistryň. Loňská semifinalistka Masters Plíšková je aktuálně v letošním pořadí na osmém místě, posledním zajišťujícím start na vrcholu sezony. O účast v Singapuru už ji může připravit pouze Nizozemka Kiki Bertensová.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP autor: John Minchillo

Na cestu do Singapuru už se chystají Petra Kvitová, světová jednička Simona Halepová z Rumunska, wimbledonská šampionka Angelique Kerberová z Německa, dánská vítězka Australian Open Caroline Wozniacká i královna US Open Naomi Ósakaová z Japonska.

Šestou účastnicí Turnaje mistryň se stala Američanka Sloane Stephensová. O poslední dvě místa usiluje s Plíškovou a Bertensovou ještě Ukrajinka Elina Svitolinová.

Plíšková už mohla mít přitom klid. Stačilo jí získat titul v čínském Tchien-ťinu, jenže ve finále prohrála s Francouzkou Caroline Garciaovou. Česká hráčka se posunula alespoň v žebříčku WTA, kde je nyní pátá.

Plíšková i Bertensová budou hrát v Moskvě a postupem do semifinále by se obě kvalifikovaly. Svitolinová, která nebude hrát žádný turnaj, by z osmičky vypadla.

Plíšková si bez ohledu na výkon Bertensové zajistí postup na Masters účastí v semifinále Kremlin Cupu. Jistotu bude mít i v případě, že Bertensová vypadne před semifinále.

V Moskvě má Plíšková v prvním kole volný los a ve druhém narazí na vítězku duelu hráček z kvalifikace. Ve čtvrtfinále by mohla hrát například s Anastasijí Sevastovovou z Lotyšska či se Slovenkou Magdalenou Rybárikovou.

Turnaj mistryň začne hned po akci v Moskvě, hraje se od 21. do 29. října s dotací sedm milionů dolarů. V Singapuru se uskuteční naposledy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články