Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V souboji o Singapur jde do tuhého. Plíšková vyhrála v Tchien-ťinu a drží osmé místo

Karolína Plíšková potvrdila roli nasazené jedničky a zdolala v 1. kole turnaje v Tchien-ťinu Američanku Varvaru Lepchenkovou 6:2, 6:7 a 6:3. Česká hráčka přijala kvůli boji o Turnaj mistryň od pořadatelů čínského turnaje divokou kartu a potřebuje postoupit minimálně do semifinále, aby si v žebříčku sezony bodově polepšila. Ve světovém žebříčku se česká hráčka posunula o jednu pozici na šesté místo. V pořadí pro Turnaj mistryň drží poslední osmou postupovou pozici s těsným náskokem před Nizozemkou Kiki Bertensovou. Ve druhém kole se Plíšková utká se Slovinkou Polonou Hercogovou.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP

Šestadvacetiletá Plíšková získala v duelu se 161. hráčkou světa Lepchenkovou první set, ale ve druhém nevyužila mečbol. Za stavu 6:5 při podání soupeřky trefila pod tlakem síť a následně ztratila tie-break poměrem 3:7. V rozhodující sadě měla za stavu 5:2 při svém servisu další dva mečboly, ale využila až ten šestý o hru později. Z postupu se nakonec radovala po dvouapůlhodinovém boji.

Tenistkám se do žebříčku započítává šestnáct výsledků. Deset je povinných (čtyři grandslamy, stejný počet turnajů Premier Mandatory a hráčkám světové dvacítky i dva nejlepší z akcí Premier 5) a k nim se přidá šest nejlepších výsledků z dalších turnajů. Plíšková z nich má nejhorší počin 60 bodů, proto se musí v Tchien-ťinu dostat do semifinále, čímž by místo nich přidala 110 bodů. Za třetí titul v sezoně by brala 280 bodů.

V pořadí pro Turnaj mistryň drží Plíšková poslední osmou postupovou pozici s těsným náskokem před Nizozemkou Kiki Bertensovou, která hraje v Linci. Obě jsou pak přihlášené do turnaje v Moskvě. Ve hře o Masters v Singapuru je teoreticky i Běloruska Aryna Sabalenková, která má v posledních týdnech dobrou formu.

Plíšková minulý týden vypadla ve třetím kole turnaje v Pekingu. Pořadím se posunula i díky propadu krajanky Petry Kvitové, jež v čínské metropoli prohrála hned v prvním kole a v žebříčku klesla ze čtvrtého místa na sedmé.

Nové životní maximum zaznamenala Kateřina Siniaková, která v Pekingu prošla z kvalifikace až do čtvrtfinále. Vyšvihla se díky tomu ze čtyřicáté pozice na třiatřicátou a o tři místa překonala své dosavadní nejlepší postavení v žebříčku WTA Tour.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články