Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Ve Wu-chanu vypadla i poslední česká zástupkyně, Siniaková nestačila na Kontaveitovou

Na turnaji ve Wu-chanu vydržela z českých hráček nejdéle, přesto bylo čtvrtfinále jejím maximem. Kateřina Siniaková nestačila na Estonku Anett Kontaveitovou, které podlehla ve dvou setech dvakrát 4:6. Siniaková na turnaji nicméně zdolala obhájkyni titulu Caroline Garciaovou nebo bývalou světovou jedničku Garbini Muguruzaovou ze Španělska.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/AP autor: Kevin Hagen

Dvaadvacetiletá Siniaková, která ve Wu-chanu uspěla v kvalifikaci, hned v úvodní hře celého zápasu neudržela servis. Za stavu 2:3 získala brejk i ona, vzápětí ale podruhé přišla o podání a ztrátu už nedohnala.

Ve druhém setu si obě hráčky držely servis až do stavu 4:4. Poté potřetí v utkání zaváhala Siniaková, a přestože si v následujícím gemu vypracovala dva brejkboly, stejně stará Estonka oba odvrátila a po hodině a půl proměnila první mečbol. Siniakové, jež zaznamenala 35 nevynucených chyb, tak oplatila měsíc starou porážku z úvodního kola US Open.

Je nám líto, video expirovalo.
Siniaková ve Wu-chanu prohrála s Kontaveitovou

"Dostat se z kvalifikace do čtvrtfinále je pro mě super výsledek, ale chtěla jsem ještě víc a měla jsem na to," citoval Siniakovou server iDNES. "Určitě jsem tělo cítila a ke konci víc, ale myslím, že jsem udělala maximum. Na to se určitě nevymlouvám. I tak to bylo hratelné," dodala Češka, kterou už ve čtvrtek čeká kvalifikace na štědře dotovaný turnaj v Pekingu.

Tam budou startovat i Petra Kvitová s Karolínou Plíškovou, které si mohou v čínské metropoli zajistit účast na Turnaji mistryň. Kvitová mohla mít jistotu už po Wu-chanu, ale vypadla ve třetím kole. Plíšková ztroskotala ještě o kolo dřív.

Výsledky tenisového turnaje žen ve Wu-chanu:

Dvouhra - čtvrtfinále: Kontaveitová (Est.) - Siniaková (ČR) 6:4, 6:4, Sabalenková (Běl.) - Cibulková (SR) 7:5, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články