Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kvitová jednoznačně přejela Mladenovicovou a navázala na skalp Williamsové

Petra Kvitová porazila ve třetím kole turnaje WTA v Cincinnati 6:4, 6:2 Francouzku Kristinu Mladenovicovou a postoupila do čtvrtfinále. Zápas začal kvůli dešti se čtyřhodinovým zpožděním, po třech výměnách navíc začalo opět pršet, ale po další pauze už se dohrál v kuse. Soupeřkou dvojnásobné wimbledonské šampionky bude Belgičanka Elise Mertensová.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK autor: Paul Chiasson

Šestá nasazená Kvitová vyřadila na úvod turnaje bývalou světovou jedničku Serenu Williamsovou z USA a ve třetím kole ji čekala papírově slabší soupeřka.

Elitní deblistka Mladenovicová působila české tenistce potíže jen v prvním setu, kdy jí dvakrát vzala podání. Kvitová se však dokázala prosadit a poté, co na začátku druhého dějství v maratonském prvním gemu proměnila šestý brejkbol, měla zbytek utkání až na krátkodobé zaváhání za stavu 5:0 pod kontrolou.

Soupeřkou Kvitové ve čtvrtfinále turnaje bude Elise Mertensová. Dvaadvacetiletá Belgičanka ve třetím kole porazila 7:6 a 6:2 favorizovanou Američanku Sloane Stephensovou, která bude za pár dnů obhajovat titul na US Open.

S Mertensovou se Kvitová utká na okruhu poprvé. Mertensová, které patří v žebříčku 14. příčka, pro ni bude neznámou soupeřkou. "Nikdy jsme spolu nehrály. Vím ale, že je ve skvělé formě a letos už získala pár titulů," cituje Kvitovou web tenisové asociace WTA.

Halepová strávila na kurtu pět minut

Světová jednička Simona Halepová zvládla za pět minut dohrávku středečního duelu s Ajlou Tomljanovicovou a po výhře 4:6, 6:3, 6:3 postoupila do třetího kola. Rumunka šla do dohrávky s vedením 4:3 ve třetím setu a neztrácela čas - hned v prvním gemu vzala vítězka předchozího turnaje v Montrealu australské soupeřce podání a v další hře zápas ukončila.

V mužské dvouhře umožnilo deštivé počasí dohrát jen dva zápasy třetího kola. Zastavilo například i Novaka Djokoviče, který se v Cincinnati snaží zkompletovat sbírku trofejí ze všech devíti turnajů Masters, což zatím nikdo nedokázal. Proti bulharskému obhájci titulu Grigoru Dimitrovovi nastartoval velký obrat a vede ve třetím setu 2:1.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):

Muži (dotace 6,335.970 dolarů): Dvouhra - 2. kolo: Del Potro (3-Arg.) - Čong Hjon (Korea) 6:2, 6:3, Dimitrov (5-Bulh.) - M. Zverev (Něm.) 7:6 (7:5), 7:5, Kyrgios (15-Austr.) - Čorič (Chorv.) 7:6 (7:1), 0:6, 6:3, Chačanov (Rus.) - Querrey (USA) 7:5, 6:4, Fucsovics (Maď.) - García-López (Šp.) 6:7 (5:7), 6:4, 7:5, Wawrinka (Švýc.) - Nišikori (Jap.) 6:4, 6:4.

3. kolo: Carreňo (13-Šp.) - Haase (Niz.) 6:4, 6:2, Raonic - Shapovalov (oba Kan.) 7:6 (8:6), 6:4.

Ženy (dotace 2,874.299 dolarů): Dvouhra - 2. kolo: Halepová (1-Rum.) - Tomljanovicová (Austr.) 4:6, 6:3, 6:3, Bertensová (Niz.) - Wozniacká (2-Dán.) 6:4, skreč, Kerberová (4-Něm.) - Pavljučenkovová (Rus.) 4:6, 7:5, 6:4, Keysová (13-USA) - Giorgiová (It.) 6:2, 6:2, Kontaveitová (Est.) - Sakkariová (Řec.) 6:1, 6:3, Anisimovová (USA) - Martičová (Chorv.) 6:4, 6:3.

3. kolo: Kvitová (8-ČR) - Mladenovicová (Fr.) 6:4, 6:2. Čtyřhra - 2. kolo: Pavljučenkovová, Sevastovová (Rus./Lot.) - Melicharová, Peschkeová (5-USA/ČR) 6:2, 5:2 skreč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články