Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plíšková slaví premiérový triumf nad Radwaňskou, Vondroušová Bartyovou nezaskočila

První vítězství v kariéře nad Agnieszkou Radwaňskou slaví Karolína Plíšková. V Cincinnati Polku porazila na osmý pokus: zvítězila dvakrát 6:3. Na raketě favorizované Ashleigh Bartyové z Austrálie naopak skončila cesta Markéty Vondroušové. Devatenáctiletá Češka v prvním kole prohrála se světovou šestnáctkou 3:6, 5:7.  

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková porazila poprvé Radwaňskou a je v Cincinnati v 2. kole

Pro Plíškovou představovalo vítězství nad neoblíbenou soupeřkou úspěšný debut pod vedením Rennae Stubbsové, která v její trenérské lóži nahradila propuštěného Tomáše Krupu. S aktuálně 38. hráčkou světa Radwaňskou dosud Plíšková prohrála všech 14 setů za sebou, ale od úvodu šla razantně za svým cílem tuto bilanci změnit.

Za stavu 4:1 sice předloňská vítězka turnaje v Cincinnati jedinkrát v zápase ztratila servis, ale výhodu brejku si udržela. Při vedení 5:3 si pak Plíšková v dlouhém gemu se šesti shodami vypracovala pět brejkbolů a ten poslední díky nepřesnému úderu Radwaňské proměnila. V druhé sadě se české hráčce podařil rozhodující brejk na 5:3, následně zápas dopodávala čistou hrou a zakončila ho čtvrtým esem.

"Vidíte, jsem s ní čtyři dny, což není moc, a poprvé v životě jsem dokázala porazit Radwaňskou," řekla Plíšková s úsměvem o přínosu Stubbsové. "Neříkám, že je to jen díky ní, ale pravdou je, že se cítím hodně dobře a jsem na kurtu šťastná, což se mi už nějaký čas nedařilo. Potřebuju si to trochu víc užívat. Když si to neužívám, nehraju dobrý tenis. To je pro mě nejdůležitější," dodala šestadvacetiletá lounská rodačka.

Po vyřazení Vondroušové, Barbory Strýcové a Kateřiny Siniakové tak Plíšková uspěla v Cincinnati jako jediná Češka v 1. kole. Její další soupeřkou bude Běloruska Aryna Sabalenková. Přímo do 2. kola byla nasazená Petra Kvitová, jež se na úvod utká s hvězdnou Američankou Serenou Williamsovou.

Po prvním setu, který patřil Bartyové, měla Vondroušová dobrou šanci na vyrovnání stavu. Ve druhé sadě vedla 5:3 a v následujícím gemu měla setbol, ale semifinalistka předchozího turnaje v Montrealu ho odvrátila a vývoj otočila. Ve dvanácti gemech druhého dějství si jen pětkrát hráčky udržely svůj servis. Vondroušová darovala soupeřce hned devět bodů dvojchybami.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články