Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tsitsipasova torontská krasojízda skončila ve finále. Nadal slaví osmdesátý titul

Rafael Nadal vyhrál turnaj v Torontu a oslavil tak zisk jubilejního osmdesátého titulu. Překvapivého řeckého finalistu Stefanose Tsitsipase porazil španělský favorit 6:2, 7:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal v Torontu zastavil Tsitsipase a má osmdesátý titul

Dvacetiletý talent Tsitsipas vyřadil v Torontu čtyři soupeře z elitní desítky. Po Novaku Djokovičovi, Dominicu Thiemovi a Alexanderu Zverevovi zdolal i wimbledonského finalistu Kevina Andersona, ale na světovou jedničku Nadala už nestačil.

Svůj servis Tsitsipas třikrát ztratil a soupeřův získal jen jednou, když Nadal podával v druhém setu na vítězství. Následně ale Tsitsipas nevyužil setbol a v tie-breaku prohrál 4:7.

Dvaatřicetiletý Španěl ovládl už 33. turnaj kategorie Masters. Na kanadském Rogers Cupu Nadal zvítězil také ve všech třech předchozích finálových zápasech, které hrál v letech 2005, 2008 a 2013.

S Tsitsipasem se utkal o titul i v dubnu v Barceloně, tehdy řecký mladík ve svém dosavadním jediném finále na okruhu ATP uhrál jen tři gamy. Tentokrát vzdoroval mnohem víc, a přestože nakonec neuspěl, měl by se z 27. místa světového žebříčku posunout až na 15. příčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články