Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Český duel ve finále čtyřhry se přiblížil. Postoupila Peschkeová i Siniaková s Krejčíkovou

Souboj českých tenistek ve finále čtyřhry žen na Wimbledonu se opět o něco přiblížil. Do semifinále postoupila počtvrté v kariéře Květa Peschkeová. Na londýnské trávě ji přesto čeká jedno poprvé, jelikož se mezi čtyři nejlepší dostala premiérově s americkou parťačkou Nicole Melicharovou. Uspěly i vítězky French Open Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou.

Květa Peschkeová (vpravo) a Američanka Nicole Melicharová
zdroj: REUTERS autor: Ed Sykes

O finále mohly Peschkeová s Melicharovou, které postoupily přes Rumunky Irinu-Camelii Beguovou a Mihaelu Buzarnescuovou 5:7, 6:4 a 6:4, hrát s pětinásobnými grandslamovými šampionkami Lucií Šafářovou a Bethanií Mattekovou-Sandsovou, ale "Team Bucie" podlehl kanadsko-čínskému duu Gabriela Dabrowská, Sü I-fan 7:5, 4:6 a 2:6.

Krejčíkové se Siniakovou se také podařilo zápas otočit a porazily německo-britský pár Tatjana Mariaová, Heather Watsonová 3:6, 7:6 a 6:4.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková se Siniakovou postoupily na Wimbledonu do semifinále ženské čtyřhry

Třiačtyřicetiletá Peschkeová hrála semifinále v All England Clubu loni, v roce 2013 a především v roce 2011, kdy celý turnaj vyhrála v páru se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou. Letos spojila Peschkeová síly s o 18 let mladší Melicharovou. V Austrálii i v Paříži skončily ve třetím kole a nyní si vytvořily společné grandslamové maximum. Titul spolu slavily na turnaji WTA v Praze ve Stromovce.

V duelu s Rumunkami sice česko-americký pár po ztrátě servisu Peschkeové i kvůli dvojchybě prohrál první set, ale ve zbytku utkání už byl na podání bezchybný. V rozhodující sadě získaly Peschkeová s Melicharovou brejk v páté hře při podání Buzarnescuové. Zápas ukončila Američanka esem.

"Měla jsem obrovskou radost, že se nám to podařilo otočit. Nebylo to jednoduché, ale daly jsme to. Tráva nám oběma docela sedí. Navíc už se známe lépe, víme, co od sebe čekat, a pořád se zlepšujeme," řekla Peschkeová.

"Zatím super, ale musíme jet dál. Nemůžeme se uspokojit," sdělila Melicharová. "Chceme ještě víc. Zbývá vyhrát dva zápasy a čtyři sety," dodala Peschkeová, že cílem je wimbledonský triumf. Nejdříve musí zdolat Dabrowskou a Sü I-fan.

Turnajové trojky Siniaková s Krejčíkovou potřebovaly na postup více než dvě a půl hodiny a duel ukončila křížným prohozem Siniaková. Jejich dalšími soupeřkami budou Polka Alicja Rosolská a Američanka Abigail Spearsová, které vyřadily nasazené jedničky Maďarku Tímeu Babosovou a Francouzku Kristinu Mladenovicovou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články