Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Djokovič slaví 800. výhru v kariéře, v Londýně postoupil do semifinále

Bývalá světová jednička Novak Djokovič dnes jako desátý tenista za posledních padesát let dosáhl na 800 výher v kariéře. Jednatřicetiletý Srb na turnaji v Queen's Clubu porazil 7:5 a 6:1 Francouze Adriana Mannarina a postoupil na londýnské trávě do semifinále.

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/AP/Kirsty Wigglesworth

Djokovič se 800. vítězstvím zařadil do elitního klubu, v němž jsou z aktivních hráčů už jen Švýcar Roger Federer (1156) a Španěl Rafael Nadal (903). Absolutním rekordmanem je s 1256 vítěznými zápasy Američan Jimmy Connors, Čech Ivan Lendl je třetí (1068).

Dvanáctinásobný grandslamový šampion Djokovič se po problémech s loktem začíná vracet do bývalé formy. Aktuálně 22. hráč světa hrál v minulých týdnech semifinále v Římě a čtvrtfinále na Roland Garros. V Queen's Clubu startuje poprvé od roku 2010.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič postoupil v Queens Clubu do semifnále

Loňský titul v Londýně neobhájí Španěl Feliciano López, jenž doplatil na současnou formu Nicka Kyrgiose. Australan zasypal ve čtvrtek 32 esy Brita Kylea Edmunda ve třísetovém zápase a dnes si připsal stejný počet nechytatelných servisů v duelu, který vyhrál 7:6, 7:6.

"Nepamatuju si, že bych někdy podával takhle dobře dva zápasy po sobě," uvedl Kyrgios, jenž v prvním kole vyřadil navrátilce Andyho Murrayho. V semifinále ho čeká turnajová jednička Marin Čilič z Chorvatska.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články