Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Federer si v Halle libuje a kráčí za desátým titulem

Roger Federer prokazuje skvělou formu. Na turnaji v Halle postoupil do semifinále a stále drží naději na uhájení pozice světové jedničky. V cestě za 19. vítězstvím na trávě v řadě jej nezastavil ani Australan Matthew Ebden, kterého šestatřicetiletý Švýcar porazil 7:6, 7:5. Rekordman turnaje v Halle Federer usiluje o desátý zdejší titul, a pokud ho získá, připíše si 99. primát v kariéře a zůstane také na prvním místě světového žebříčku před Rafaelem Nadalem.

Roger Federer
zdroj: ČTK/DPA

"Musel jsem hodně bojovat. Nejprve jsem potřeboval najít rytmus a zjistit, jak hraje. Hrál skvěle voleje," řekl Federer. Šedesátého hráče světa zdolal v prvním vzájemném duelu za hodinu a půl. První set bez ztráty podání na obou stranách získal až v tie-breaku (7:2), v druhém dějství už servis takovou zbraní pro oba soupeře nebyl, ale z pěti brejků se tři povedly favorizovanému Švýcarovi, který otočil stav z 3:5.

"V druhém setu to bylo těsné. Díky bohu jsem to zažil už v minulém utkání s Pairem, tak jsem zůstal trochu klidnější," připomněl Federer čtvrteční vydřený zápas s Francouzem Benoitem Pairem.

V semifinále Federer narazí na soupeře z druhé stovky žebříčku ATP Denise Kudlu z USA. V Halle je Švýcar mezi nejlepšími čtyřmi hráči při 16. účasti už počtrnácté za sebou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články