Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Strýcová a Kvitová si v Birminghamu zahrají semifinále, Šafářová na Mallorce končí

České tenistky Petra Kvitová a Barbora Strýcová postoupily na trávě v Birminghamu do semifinále a mohou si v neděli zahrát proti sobě o titul. Obhájkyně loňského triumfu Kvitová dnes předvedla další suverénní výkon a Němku Julii Görgesovou porazila 6:1, 6:4. Strýcová vedla 7:5 a 3:0 nad Ukrajinkou Lesjou Curenkovou, jež poté vzdala.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/AP/Simon Cooper

Čtvrtá nasazená Kvitová zatím v Birminghamu soupeřky válcuje tvrdými údery a servisem a ještě na turnaji neztratila set. Proti Görgesové měla dvojnásobná wimbledonská vítězka skvělý úvod a Němka až za stavu 0:5 odvrátila "kanára". Druhá sada nabídla vyrovnanější podívanou, ve prospěch Kvitové rozhodl brejk hned v prvním gamu.

Světová osmička Kvitová zdolala Görgesovou, jež je v žebříčku jen pět míst za ní, v této sezoně už počtvrté a celkově pošesté za sebou. Její soupeřkou v boji o páté finále v sezoně bude buď turnajová dvojka Elina Svitolinová z Ukrajiny, nebo Rumunka Mihaela Buzarnecuová.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová i Strýcová slaví v Birminghamu postup do semifinále

Strýcová si v Birminghamu zahraje poprvé v sezoně semifinále. Finalistce turnaje z let 2014 a 2016 pomohla ke čtvrtfinálovému vítězství skreč Curenkové, jež za nepříznivého stavu odstoupila kvůli bolestem v levém boku. "Byl to nešťastný způsob vítězství," řekla Strýcová.

"Ale myslím, že jsem našla způsob, jak proti ní hrát. Jsem moc ráda, že jsem poprvé v sezoně v semifinále. Doufám, že dojdu ještě dál, ale vím, že to bude těžké," sdělila Strýcová. O finále se utká se Slovenkou Magdalénou Rybárikovou, jež v prvním kole vyřadila českou jedničku Karolínu Plíškovou.

Fedcupová reprezentantka Strýcová nyní zažívá mnohem vydařenější období než v únoru až květnu, kdy prohrála osm zápasů za sebou. Na Roland Garros následně postoupila do osmifinále a tři vítězství zaznamenala i teď v Birminghamu.

Šafářová se na Mallorce do semifinále neprobojovala

Lucie Šafářová své krajanky na Mallorce nenapodobila. Zápas vyvrcholil dramatickou koncovkou třetího setu, kdy si od stavu 3:2 pro Němku hráčky čtyřikrát za sebou vzaly servis. Jako první se po této sérii podařilo udržet podání Mariaové, jež za stavu 5:4 proměnila druhý mečbol, poté co Šafářová poslala nabíhaný forhend do autu.

Navzdory vyřazení jednatřicetiletá česká tenistka na Mallorce odehrála jeden z nejlepších turnajů v sezoně, během níž musela tři měsíce vynechat kvůli zdravotním problémům. Dva zápasy vyhrála až dosud jen na Australian Open, kde vypadla ve třetím kole.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 871 028 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále: Strýcová (ČR) - Curenková (Ukr.) 7:5, 3:0 skreč, Rybáriková (SR) - Jakupovičová (Slovin.) 6:2, 6:4.

Tenisový turnaj žen v Palmě de Mallorca (tráva, dotace 250 000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále: Mariaová (Něm.) - Šafářová (7-ČR) 7:6 (7:3), 4:6, 6:4, Keninová (USA) - Garciaová (1-Fr.) 6:3, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články