Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Štěpánek v tenisové exhibici těsně podlehl Samprasovi

Praha - Radek Štěpánek nedosáhl na triumf nad vítězem rekordních čtrnácti grandslamových turnajů Petem Samprasem. V dnešním exhibičním duelu v pražské O2 Areně legendárnímu Američanovi podlehl 6:10 v závěrečném supertiebreaku, který rozhodoval za stavu 1:1 na sety.

Zápas se od začátku nesl v uvolněném duchu. O zábavu se staral především český daviscupový reprezentant, který stejně jako v baráži se Švýcarskem nastoupil v tričku s dezénem české vlajky. Když se jeho slavnější soupeř hned ve druhém gamu podivoval nad jedním z verdiktů rozhodčích, z druhé strany kurtu na něj zavolal: "Vítej v Praze!". Pak si zase zatančil se zástupkyní jednoho ze sponzorů akce. 

Od začátku byl k vidění útočný tenis z obou stran. Sampras své umění ukazoval především při podání a volejích. Při svém servisu byl v úvodní sadě neomylný, takže mu jediný brejk stačil k výhře 6:4.

Štěpánek v úvodu druhého setu pustil na kurt jednoho ze Samprasových českých přemožitelů Karla Nováčka, který mu měl ukázat, jak přijmout Američanovo dělové podání. Sampras zahrál lehčí míč a Nováček výměnu vyhrál. Pak si raketu od Štěpánka na chvíli půjčil moderátor zápasu Leoš Mareš, ale na returnu byl bez šance.

Exhibici přihlíželo dvanáct tisíc diváků

Český tenista využil jediného zaváhání americké hvězdy při vlastním podání a druhý set vyhrál 6:3. Následovala tak prodloužená zkrácená hra, která nabídla nejlepší tenisovou podívanou a konečně rozproudila i poněkud chladných necelých dvanáct tisícovek diváků. 

Sampras vytáhl z rejstříku úderů dvě esa ze druhého podání, na což už domácí reprezentant nenašel zbraň a stejně jako v sobotu Slovák Dominik Hrbatý odešel ze souboje s americkou hvězdou poražen.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články