Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Z antuky rovnou na trávu. Ve Stuttgartu se vrací Federer

Antukové turnaje střídají travnaté, tenisový kolotoč nepřibržďuje. Karolína Plíšková klesla po Roland Garros ve světovém žebříčku na sedmé místo, Petra Kvitová zůstala osmá. Vedou pařížští vítězové Rafael Nadal a Simona Halepová. Na scénu se nyní po téměř tříměsíční pauze vrací na trávě ve Stuttgartu Roger Federer.

Roger Federer
zdroj: ČTK/DPA/Friso Gentsch

Plíšková nezopakovala na French Open loňské semifinále a vypadla ve třetím kole stejně jako Kvitová. Obě Češky v žebříčku přeskočila americká finalistka Sloane Stephensová, která si vylepšila životní maximum na čtvrté místo.

Ve čtyřhře jsou mezi jedenácti nejlepšími deblistkami světa čtyři české zástupkyně. Pátá je Andrea Sestini Hlaváčková, sedmá Barbora Strýcová, nedělní pařížský triumf vynesl Kateřinu Siniakovou na šesté a Barboru Krejčíkovou na 11. místo.

V pořadí mužské dvouhry je Tomáš Berdych devatenáctý. Nečekaný italský semifinalista pařížského grandslamu Marco Cecchinato si polepšil o 45 míst a patří mu 27. pozice.

Startuje příprava na Wimbledon. Kromě Federera se na stuttgartské trávě představí díky divoké kartě právě Berdych, jenž má stejně jako Švýcar v prvním kole volný los. Federer je nasazenou jedničkou, český tenista trojkou.

Z českých zástupců se v tomto týdnu na okruhu ATP či WTA představí ještě Markéta Vondroušová s Kristýnou Plíškovou v nizozemském Hertogenboschi a také Denisa Allertová v Nottinghamu, kde odehraje zápas prvního kola už dnes. Soupeřkou jí bude Kristie Ahnová z USA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články