Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šafářová kvůli zranění nebude hrát ani v Praze, kartu dostala Smitková

Petra Kvitová či Karolína Plíšková ano, Lucie Šafářová ale ne. Pražský turnaj WTA Tour se bude muset obejít bez předloňské šampionky, kterou stále trápí zdravotní problémy. Divokou kartu do hlavní soutěže Prague Open dostala bývalá osmifinalistka Wimbledonu Tereza Smitková. Oznámila to ředitelka turnaje Petra Černošková

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Akce s dotací 250 000 dolarů se na antuce ve Stromovce uskuteční od 30. dubna do 5. května a jejími hvězdami budou Karolína Plíšková a Petra Kvitová.

Jednatřicetiletá Šafářová onemocněla během únorového turnaje v Dubaji. Má problém s imunitou, vynechala americké turnaje v Indian Wells i v Miami a také víkendový Fed Cup. Letos odehrála pouze šest zápasů (2:4).

"Musela se z Prahy odhlásit, bohužel. Zkusila trénovat a musela přestat," řekla ředitelka turnaje Petra Černošková o aktuálně 50. hráčce světa. V Praze měla hrát Šafářová počtvrté, předloni ve finále porazila Australanku Samanthu Stosurovou a získala svůj sedmý a zatím poslední triumf ve dvouhře.

V hlavní soutěži má jistou účast sedm domácích hráček. Spolu se světovou šestkou Karolínou Plíškovou a desítkou Kvitovou se přímo kvalifikovaly také Barbora Strýcová, Markéta Vondroušová, Kateřina Siniaková a loňská finalistka Kristýna Plíšková. "A kartu od nás dostane Tereza Smitková," doplnila Černošková.

Výkony Karolíny Plíškové a Kvitové ve víkendovém semifinále Fed Cupu v Německu pořadatelé berou rovněž jako pozvánku pro fanoušky do ochozů. "Holky mají formu jako hrom a diváci se mají na co těšit," řekla ředitelka turnaje.

Organizátoři finišují s úpravami kurtů a areálu. Kapacitu hlediště na dvorci číslo jedna navýšili na dva tisíce míst a přejí si, aby vydrželo teplé počasí a nebylo chladno a deštivo jako před rokem. "Kdyby nepršelo a nemrzlo, byli bychom rádi," řekla Černošková.

Titul bude obhajovat Mona Barthelová z Německa. Hlavní soutěž bude rozlosována v sobotu, kdy začne kvalifikace.

Před finále zástupci organizace WTA uctí památku loni zesnulé Jany Novotné. Přítomna bude i tenisová legenda Martina Navrátilová.

Vstup na turnaj mají diváci zadarmo. Vstupenky je potřeba pořizovat až na samotné finále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články