Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Karolína Plíšková je v Indian Wells ve čtvrtfinále, Vondroušová vypadla

Karolína Plíšková postoupila do čtvrtfinále tenisového turnaje v Indian Wells. Světová pětka zdolala 6:1, 7:6 šestnáctiletou americkou hráčku Amandu Anisimovovou, která v předchozím kole překvapivě vyřadila Petru Kvitovou. Naopak premiérová účast na prestižním kalifornském turnaji skončila pro osmnáctiletou Markétu Vondroušovou ve čtvrtém kole. V něm prohrála s Chorvatkou Petrou Martičovou 3:6, 6:7. Propásla tím šanci zahrát si čtvrtfinále proti světové jedničce Rumunce Simoně Halepové.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková zvládla v Indian Wells duel s přemožitelkou Kvitové

Plíšková začala utkání proti 149. hráčce světa Anisimovové, která startovala v soutěži na divokou kartu, skvěle a brzy vedla 5:0. První set získala za 26 minut, pak se však její cesta za postupem zadrhla. Za stavu 2:2 ve druhé sadě sice vzala soupeřce podání, ale hned přišla o svůj servis a mladá Američanka dál vzdorovala. Rozhodl tie-break, v němž si Anisimovová prohrála všech pět servisů, zatímco Plíšková si podání dvakrát udržela.

O třetí semifinálovou účast v Indian Wells za sebou bude Plíšková bojovat proti vítězce zápasu mezi Japonkou Naomi Ósakaovou a Řekyní Marií Sakkariovou.

Vondroušová podlehla o devět let starší Martičové stejně jako na Nový rok na turnaji v Aucklandu. Sokolovská rodačka si na úvod zápasu prohrála čistou hrou podání a stejně první set zakončila. Sama si nevypracovala jediný brejkbol.

Druhá sada zápasu mezi tenistkami z šesté desítky světového žebříčku byla vyrovnanější. Vondroušová opět ztratila svůj první servis, ale hned si ho vzala zpět. V jedenáctém gamu čistou hrou získala podání Martičové a za stavu 6:5 šla servírovat na zisk setu. Neuhrála však ani fiftýn a neuspěla ani v následném tie-breaku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články