Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Kvitová i Vondroušová své zápasy 2. kola zvládly

Petra Kvitová ve 2. kole turnaje v Indian Wells udolala v těžkém zápase Julii Putincevovou po setech 6:7, 7:6, 6:4. Zápas trval tři hodiny a sedmnáct minut. Postoupila i Markéta Vondroušová, která zdolala Johannu Kontaovou 7:6, 6:4. V dalším zápase se osmnáctiletá hráčka utká s Arynou Sabalenkovou. 

Slavící Petra Kvitová
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Slavek Ruta

Kvitová po volném prvním kole maraton s kazašskou obranářkou Putincevovou zvládla a připsala si čtrnáctou výhru za sebou. Vítězka únorových turnajů v Petrohradu a Dauhá tím vyrovnala svou nejdelší sérii v kariéře, kterou zaznamenala na přelomu let 2011 a 2012.

Předvedla svůj typický zápas plný vítězných úderů (66), ale také nevynucených chyb (78). Její soupeřka přitom měla vyrovnanou bilanci 15/15. Kvitová soupeřce darovala hned 18 bodů dvojchybami, přičemž poslední zaznamenala při prvním mečbolu. Při druhém už ale česká favoritka první vzájemný duel s Putincevovou po více než třech a čtvrt hodinách ukončila.

Patnáctou výhru v řadě se Kvitová pokusí přidat proti vítězce duelu mezi Američankou Amandou Anisimovou a Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková i Kvitová v Indian Wells vítězily

Vondroušová do zápasu s favoritkou Kontaovou výborně vstoupila a dostala se do vedení 3:0. Britka však srovnala a talentovaná Češka musela za stavu 4:5 a 5:6 odvracet celkem čtyři setboly. Sadu nakonec dotáhla do tie-breaku, který vyhrála 7:5.

V druhém setu sice ztratila Vondroušová podání jako první a prohrávala 2:4, pak však získala čtyři hry v řadě a zápas ukončila při prvním mečbolu. Čtyřiapadesátá hráčka světového žebříčku se v dalším zápase utká s Běloruskou Arynou Sabalenkovou.

Muži:

Dvouhra - 1. kolo:

Baghdatis (Kypr) - Nišioka (Jap.) 7:5, 3:6, 7:5, Sousa (Portug.) - Južnyj (Rus.) 4:6, 6:4, 7:6 (7:4), Escobedo - Tiafoe (oba USA) 7:5, 6:3.

Ženy:

Dvouhra - 2. kolo:

Kvitová (9-ČR) - Putincevová (Kaz.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:3), 6:4, Ósakaová (Jap.) - A. Radwaňská (31-Pol.) 6:3, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:

Krejčíková, Siniaková (6-ČR) - Buzarnescuová, Cornetová (Rum./Fr.) 6:1, 5:7, 10:3. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články