Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Berdych bez potíží vyhrál s Troickým a čeká ho rotterdamské čtvrtfinále

Nejlepší český tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Rotterdamu hladce do čtvrtfinále. Srba Viktora Troického porazil šestý nasazený v druhém kole za hodinu 6:1, 6:2 a o semifinále se utká s turnajovou čtyřkou Davidem Goffinem z Belgie.

Tomáš Berdych
zdroj: REUTERS autor: Issei Kato

Sedmnáctý hráč světového žebříčku Berdych měl duel s Troickým pod kontrolou. Odvrátil jediný brejkbol, který si soupeř vypracoval, a sám vzal bělehradskému rodákovi v každém setu dvakrát servis.

Dvaatřicetiletý Berdych porazil vrstevníka Troického pošesté za sebou, jedinou porážku s ním utrpěl před devíti lety v Indian Wells.

Vítěz rotterdamského turnaje z roku 2014 Berdych má svému příštímu soupeři Goffinovi co oplácet. V posledním vzájemném střetnutí před dvěma lety v Římě s ním utrpěl nejhorší debakl v kariéře 0:6, 0:6.

Hladkou výhrou 6:1, 6:2 za 46 minut nad belgickým kvalifikantem Rubenem Bemelmansem vstoupila do turnaje jeho největší hvězda Roger Federer. Švýcarský fenomén útočí v Nizozemsku na návrat do čela světového žebříčku po více než pěti letech, k čemuž potřebuje postoupit alespoň do semifinále.

Pokud se mu to podaří, stane se dvacetinásobný grandslamový šampion ve věku 36 let, šesti měsíců a jedenácti dnů nejstarší světovou jedničkou v historii. V druhém kole se vítěz letošního Australian Open Federer utká s Němcem Philippem Kohlschreiberem, kterého porazil ve všech dvanácti vzájemných duelech.

Turnaj mužů v Rotterdamu (tvrdý povrch, dotace 1 996 245 eur):

1. kolo: Dimitrov (2-Bulh.) - Sugita (Jap.) 6:4, 7:6 (7:5), Rubljov (Rus.) - Pouille (7-Fr.) 7:5, 6:4, Herbert - Gasquet (oba Fr.) 3:1 skreč, Džumhur (Bosna) - Copil (Rum.) 6:4, 6:4, Haase - De Bakker (oba Niz.) 6:2, 6:2.

2. kolo: Berdych (6-ČR) - Troicki (Srb.) 6:1, 6:2, Goffin (4-Belg.) - F. López (Šp.) 6:1, 6:3, Federer (Švýc.) – Bemelmans (Belg.) 6:1, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články