Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kvitová si poradila v Dauhá s Radwaňskou, Plíšková vykročila za obhajobou

Petra Kvitová postupuje na elitním tenisovém turnaji v Dauhá do osmifinále. Polku Agnieszku Radwaňskou porazila po více než dvouapůlhodinovém boji 6:7, 6:3, 6:4 a má devátou výhru v řadě. Turnajová pětka a obhájkyně titulu Karolína Plíšková porazila po volném prvním kole 6:2, 6:3 Francouzku Alizé Cornetovou.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Kvitová sice prohrála s Radwaňskou poslední tři vzájemné zápasy (od Turnaje mistryň v roce 2016), ale při souboji v katarské metropoli prokázala výbornou formu a vyrovnala si s ní bilanci na 6:6. Bývalé hráčky elitní světové desítky se dnes přitom potkaly poprvé v dřívější fázi turnajů než ve čtvrtfinále.

"Je fakt, že je trochu zvláštní, že je to teprve druhé kolo velkého turnaje," řekla Kvitová. "Bylo to nahoru dolů. S Agou je to vždycky obtížné - i když dobře podáváte, můžete prohrát, protože ona všechno vrátí," dodala česká hráčka, jíž se po zisku titulu v Petrohradu a úspěšném víkendovém vystoupení v pražském Fed Cupu daří i v Kataru.

Ve čtvrtfinále nastoupí proti Svitolinové, s níž už šestkrát v řadě neprohrála. Na ukrajinské favoritce ztroskotala osmnáctiletá Vondroušová a podlehla jí 2:6 a 4:6.

Plíšková ztrácela jen úvodní hry

Bývalá světová jednička Plíšková sehrála první duel od vyřazení ve čtvrtfinále Australian Open před třemi týdny. Původně se měla o víkendu představit v utkání prvního kola Fed Cupu proti Švýcarsku, ale kvůli nemoci v Praze nastoupit nemohla.

Karolína Plíšková

"I když jsem minulých pár dnů nehrála, protože jsem byla nemocná, cítila jsem se na kurtu dobře. A myslím, že mi docela pomohl vítr. Znám ho už od loňska, mám pocit, že byl stejný."

V zápase s Cornetovou pětadvacetileté Češce nevyšly jen začátky setů. V obou případech ztratila Plíšková hned na úvod servis a o tři roky starší Francouzka se následně dostala do vedení 2:0, ale lounská rodačka dokázala pokaždé vývoj zvrátit. Česká favoritka si pomohla pěti esy, zápas ukončila po necelé hodině a čtvrt. O čtvrtfinále si Plíšková zahraje ve čtvrtek s osmnáctiletou Američankou Catherine Bellisovou, kterou v lednu v Brisbane deklasovala dvakrát 6:1.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP autor: Dita Alangkara

"Pamatuji si ten zápas. Musím hrát agresivně, protože ona hodně dobře běhá na základní čáře. Když budu hrát svou hru a servírovat lépe než dnes, tak snad ten zápas dokážu vyhrát," řekla Plíšková.

Na štědře dotovaném turnaji se představila i další česká tenistka Barbora Strýcová, která si vylámala zuby na Němce Julii Görgesové. Ta v Dauhá vyřadila i Lucii Šafářovou, Barboru Strýcovou v 2. kole zdolala 6:2, 3:6, 6:1.

Výsledku tunaje v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 3 173 000 dolarů):

2. kolo: Karolína Plíšková(5-ČR) - Cornetová (Fr.) 6:2, 6:3, Kvitová (16-ČR) - A. Radwaňská (Pol.) 6:7 (3:7), 6:3, 6:4, Svitolinová (3-Ukr.) - Vondroušová (ČR) 6:2, 6:4, Görgesová (9-Něm.) - Strýcová (ČR) 6:2, 3:6, 6:1, Wozniacká (1-Dán.) - Witthöftová (Něm.) 6:2, 6:0, Halepová (2-Rum.) - Makarovová (Rus.) 6:3, 6:0, Buzarnescuová (Rum.) - Ostapenková (6-Lot.) 6:1, 6:3, Kerberová (8-Něm.) - Stosurová (Austr.) 6:4, 6:1, Kontaová (10-Brit.) - Suárezová (Šp.) 6:2, 6:2, Blinkovová (Rus.) - Mladenovicová (11-Fr.) 6:3, 6:3, Bellisová (USA) - Keysová (12-USA) 2:6, 6:3, 6:0, Sevastovová (13-Lot.) - Ósakaová (Jap.) 6:4, 6:1, Niculescuová (Rum.) - Rybáriková (14-SR) 6:7 (6:8), 6:2 skreč, Cirsteaová (Rum.) - Mertensová (Belg.) 7:5, 6:4. Čtyřhra - 2. kolo: Katóová, Ninomijaová (Jap.) - Čchan Jüng-žan, Sestini Hlaváčková (2-Tchaj-wan/ČR) 6:1, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články