Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kvitová bude po půl roce znovu hrát o titul, v Petrohradu vyřadila Görgesovou

Petra Kvitová porazila v semifinále turnaje v Petrohradu pátou nasazenou Němku Julii Görgesovou 7:5, 4:6 a 6:2 a poprvé od loňského července si zahraje o titul. Poslední překážkou Kvitové v cestě za 21. triumfem na okruhu WTA bude vítězka duelu mezi obhájkyní Francouzkou Kristinou Mladenovicovou a Ruskou Darjou Kasatkinovou.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Dmitri Lovetsky

Světová dvanáctka Görgesová po brejku v deváté hře podávala na zisk první sady, tu ale nakonec třemi gamy v řadě vyhrála Kvitová, která je na žebříčku o 17 míst níž.

Druhou sadu rozhodl jediný brejk Görgesové. Ve třetím už dominovala česká tenistka, jež se rychle ujala vedení 3:0. Poté sice za stavu 4:1 neproměnila další brejkbol, ale hned při následujícím servisu Görgesové si vypracovala další a nakonec po více než dvou hodinách proměnila druhý mečbol.

"Nemyslela jsem si, že si tady zahraju finále. Začátek roku se mi příliš nevydařil," řekla po zápase Kvitová, která nastřílela 11 es a 30 vítězných míčů. "Bylo to náročné, ona (Görgesová) teď hraje opravdu dobře. Mně se ale dnes taky dařilo," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová udolala Görgesovou a postoupila do finále v Petrohradu

Devětadvacetiletá Görgesová, která si pohoršila vzájemnou bilanci s Kvitovou na 1:3, nenaváže na lednový triumf z Aucklandu. Zároveň přišla o šanci dostat se poprvé v kariéře do elitní desítky světového žebříčku.

Kvitová se z titulu naposledy radovala loni v Birminghamu při druhém startu po vážném zranění levé ruky, které utrpěla při přepadení. Od té doby bylo maximem dvojnásobné vítězky Wimbledonu zářijové semifinále v Pekingu.

Tenisový turnaj žen v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 799.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále: Kvitová (ČR) - Görgesová (5-Něm.) 7:5, 4:6, 6:2, Mladenovicová (4-Fr.) - Kasatkinová (8-Rus.) 3:6, 6:3, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články