Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Federer vstoupil do sezony vítězně, na Hopmanově poháru zdolal Sugitu

Na místě, kde odstartoval loňskou veleúspěšnou sezonu, zahájil Roger Federer i tu letošní. Švýcarský tenista porazil v rámci Hopmanova poháru v australském Perthu Japonce Juičiho Sugitu 6:4, 6:3.

Roger Federer
zdroj: Reuters autor: Hannah McKay

"Snad je to dobré znamení. Vrátit se tam, kde začal můj comeback. Právě zde pro mě začal fantastický rok 2017," uvedl šestatřicetiletý hráč, který se loni startem v soutěži smíšených družstev vrátil na kurty po půlroční zdravotní pauze.

V Perthu se výborně rozehrál před Australian Open, jež následně popáté v kariéře opanoval. Další cenný triumf přidal v oblíbeném Wimbledonu a rozšířil svou rekordní sbírku na devatenáct grandslamových titulů.

Na Hopman Cupu hraje světová dvojka opět s Belindou Bencicovou, která přidala druhý bod výhrou nad Naomi Ósakaovou 7:5, 6:3, čímž potvrdila úspěšný vstup švýcarského páru do prestižní soutěže.

V úvodním zápase skupiny B zvítězili Američan Jack Sock a CoCo Vandewegheová 2:1 nad ruskou dvojicí Anastasija Pavljučenkovová - Karen Chačanov.

Je nám líto, video expirovalo.
Američané zahájili Hopman Cup výhrou nad Ruskem

Tenisový Hopmanův pohár v Perthu:

Skupina B:
Švýcarsko - Japonsko 3:0 Federer - Sugita 6:4, 6:3, Bencicová - Ósakaová 7:5, 6:3, Bencicová, Federer - Ósakaová, Sugita 2:4, 4:1, 4:3 (5:1).

USA - Rusko 2:1 Vandewegheová - Pavljučenkovová 6:3, 6:3, Sock - Chačanov 6:4, 1:6, 6:3, Vandewegheová, Sock - Pavljučenkovová, Chačanov 4:3 (5:3), 1:4, 2:4. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články