Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

V tenisové extralize dojde k bitvě titánů, Sparta vyzve ve finále Prostějov

Očekávanou reprízou loňského finále vyvrcholí letošní ročník tenisové extraligy smíšených družstev. Obhájci z Prostějova v sestavě s Karolínou Plíškovou se o jubilejní desátý titul utkají se Spartou v čele s Petrou Kvitovou. Přímý přenos sledujte ve středu od 10:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Spartu v duelu proti Liberci poslala do vedení dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová. Petře Krejsové (252. v žebříčku WTA) povolila jen tři hry. "Na začátek je to docela dobrý. Zápasy v plné přípravě nejsou lehké, ale na druhou stranu je to zpestření tréninku a jsem docela spokojená," řekl Kvitová.

Po rodačce z Bílovce přidalo další body favorizovaného týmu trio Marek Jaloviec, Kateřina Siniaková, Petr Michnev a čekalo se na utkání Berdycha. Bývalý čtvrtý hráč světa měl po sobotní prohře s Janem Šátralem z ČLTK plné ruce práce i s Ricardasem Berankisem. Litevce v dresu Liberce nakonec porazil 7:5 a 9:7.

"První zápas jsem hrál po náročném týdnu v Monte Carlu. Přiletěl jsem večer a hned jsem nastoupil v hale. Teď už jsem si na prostředí zvykl a bylo to znát. Byl to lepší, kvalitnější soupeř a výsledek jinde. I samotná hra byla na vyšší úrovni," prohlásil Berdych.

"Bylo to hodně těžké utkání. Berankis mě dokázal zatlačit, ale byl jsem schopen se s tím vypořádat," uvedl. Proti Prostějovu nicméně letošní semifinalista Wimbledonu Spartě nepomůže. "Finále bude beze mě, budu pokračovat na svých věcech," zakončil Berdych.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdych a Kvitová pomohli Spartě do finále tenisové extraligy

V Prostějově získala pro domácí výběr bod i čtvrtá hráčka světa Plíšková, která zdolala světovou šestnáctku Anastasiji Sevastovovou dvakrát 7:5. "Začátek byl pomalejší, ale jinak to byla docela dobrá úroveň," řekla Plíšková.

"Koukám, aby moje hra měla úroveň, soustředím se na sebe a chci vyhrát. Bod pro tým je bonus," dodala. Další body přidali Slováci Norbert Gombos a Jozef Kovalík, respektive Václav Šafránek a Jiří Veselý. Prohrála jen Lucie Šafářová s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou.

Tenisová extraliga smíšených družstev - semifinálové skupiny:

Skupina v Praze: Sparta - Liberec 5:1

Kvitová - Krejsová 6:2, 6:1, Michnev - Schmid 6:2, 7:6, Siniaková - Andreiová 6:3, 6:3, Rikl - Jebavý 5:7, 2:6, Berdych - Berankis 7:5, 7:6, Jaloviec - Kamke 7:6, 6:2.

Konečné pořadí: 1. Sparta 2 výhry, 2. I. ČLTK 1, 3. Liberec 0.

Skupina v Prostějově: Prostějov - Říčany 5:2

Kovalík - Gengel 7:6, 6:7, 6:3, Šafránek - Vrbenský 4:6, 6:2, 6:3, Karolína Plíšková - Sevastovová 7:5, 7:5, Gombos - Rola 4:6, 6:2, 6:1, Šafářová - Alexandrovová 2:6, 4:6, Veselý - Bachinger 6:3, 6:1, Smitková, Štefková - Hlaváčková, Alexandrovová 3:6, 7:6, 4:10.

Konečné pořadí: 1. Prostějov 2, 2. Přerov 1, 3. Říčany 0.

Finále Sparta - Prostějov se bude hrát ve středu od 10:00 v Říčanech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články