Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Goffin zametl s Thiemem a v semifinále vyzve Federera

Kvarteto postupujících je na Turnaji mistrů kompletní. V přímém souboji o druhé místo za neporaženým Grigorem Dimitrovem zvítězil David Goffin nad Dominicem Thiemem z Rakouska. Belgický tenista slavil po setech 6:4, 6:1 a v semifinále změří síly se Švýcarem Rogerem Federerem. Bulharský vítěz skupiny A triumfoval i ve třetím londýnském vystoupení, když hladce přehrál Pabla Carreňa ze Španělska 6:1, 6:1.

David Goffin
zdroj: REUTERS autor: Toby Melville

Goffin i Thiem nasbírali v předchozích dvou zápasech jedno vítězství a jednu porážku. Proto bylo jasné, že kdo vyhraje vzájemný duel, doprovodí do semifinále Dimitrova.

Očekávanou bitvu sice začal lépe čtvrtý nasazený rodák z Vídeňského Nového Města, dostal se do vedení 3:0, ale od té doby uhrál pouhé dva gamy. "Měl jsem skvělý, opravdu skvělý úvod. Pak jsem začal dělat hloupé chyby, nechal jsem ho vrátit se a až do konce jsem byl ztracený," uvedl sebekriticky Thiem.

Šestadvacetiletý Goffin získal od stavu 0:3 a 0:15 patnáct míčků za sebou a vývoj důležitého souboje otočil. Po Australian Open a Monte Carlu zdolal v letošním roce o dva roky mladšího Thiema potřetí za sebou a stal se prvním belgickým semifinalistou Turnaje mistrů v historii.

V sobotu ho čeká favorizovaný Federer, kterého dosud z šesti pokusů ani jednou neporazil. "K vítězství nad Rogerem jsem stále ještě nenašel klíč. Upřímně, nevím, co mám zítra dělat. Ale něco zkusím. Něco jiného, něco, co jsem ještě neudělal," prohlásil Goffin.

Je nám líto, video expirovalo.
Goffin zničil Thiema a postoupil do semifinále Turnaje mistrů

Dimitrov v závěrečném utkání deklasoval Pabla Carreňa, jenž v průběhu prestižního turnaje nahradil zraněného krajana Rafaela Nadala. Rodák z Chraskova vyhrál všechny souboje ve skupině jako první debutant od Brita Andyho Murrayho v roce 2008. Jeho semifinálovým soupeřem bude Američan Jack Sock.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 8 milionů dolarů):

Dvouhra:

Skupina Peta Samprase:
Goffin (7-Belg.) - Thiem (4-Rak.) 6:4, 6:1.
Dimitrov (6-Bulh.) - Carreňo (Šp.) 6:1, 6:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy