Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Moje srdce krvácí. Chci se s fanoušky rozloučit s raketou v ruce, řekl Štěpánek

Poslední tři měsíce vsadil vše na jednu kartu. Buď to půjde, anebo ne. Nešlo to, bolesti zvítězily. Riziko dalších následků bylo vysoké. Radek Štěpánek se definitivně v 38 letech rozloučil se svou bohatou kariérou, ve které si splnil mimo jiné i klukovský sen, a to dokonce dvakrát. Tenisové sbohem vyslovil dvojnásobný daviscupový vítěz i v exkluzivním rozhovoru pro Sportovní zprávy.

Radek Štěpánek se loučí s kariérou
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Moje srdce krvácí, ale v hloubi duše vím, že to takhle má být a že jsem pro to udělal všechno, abych se mohl vrátit."

Variant bylo na stole mnoho. Mohl se pokoušet přes zdravotní problémy pokračovat. Ale… "Přemýšlel jsem i o tom, že můžu hrát skoro ve čtyřiceti letech hlavní soutěže grandslamu. Kdybych se vrátil na kurty, bylo by to hrozně sexy a hrozně mě to motivovalo."

Pral se. "Možná by spousta sportovců nevydržela, co já v posledních měsících. Chtěl jsem si dát šanci."

Pral se vždy na maximum. Teď už by to pravděpodobně naplno nešlo. Jak ve dvouhře, tak čtyřhře. "Nechtěl jsem dál hrát s pocitem, že tomu dávám třeba jen 70 procent. Nechtěl jsem se shodit sám před sebou. Nechtěl jsem končit na kurtě v rozpoložení, že bych nepodával výkony, na které jsem byl zvyklý a tenisu nedával tělem, myslí i srdcem sto procent."

Je nám líto, video expirovalo.
Štěpánek: Chci se s fanoušky rozloučit s raketou v ruce

Je to živé, citlivé. Emoce hrály a hrají u Štěpánka kardinální roli. "Hraju si na hrdinu, že tu držím klidný tón v hlase, ale věřte mi, že to ve mně bubnuje."

Sbohem tenisu chce říct na kurtu, i když to už nebude jeho milovaný Davis Cup. "Chci se s fanoušky rozloučit s raketou v ruce. Vizi nějakou v hlavě mám, ale přesné detaily neřeknu. Na tenhle moment se těším, protože to bude opravdová rozlučka."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články