Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nadal odstartoval porážkou s Goffinem, debutant Dimitrov přetlačil Thiema

Nečekanou ztrátou vstoupil do prestižního Turnaje mistrů španělský tenista Rafael Nadal. Světová jednička totiž ve svém prvním vystoupení podlehla Davidu Goffinovi z Belgie 6:7, 7:6, 4:6. Úspěšnou premiéru v londýnské O2 Areně naopak prožil Grigor Dimitrov. Śestadvacetiletý Bulhar, který se do "finále" sezony kvalifikoval poprvé v kariéře, zdolal Dominica Thiema z Rakouska po setech 6:3, 5:7, 7:5.

Goffin v prvním setu dvakrát sebral soupeři podání, ale Nadal, jenž začátkem listopadu odstoupil z turnaje Masters v Paříži kvůli zranění, dokázal pokaždé odpovědět stejnou mincí. Tie-break následně vyhrál rodák z Rocourtu 7:5 a ve čtvrtém vzájemném utkání získal proti letošnímu šampionovi French Open a US Open poprvé set.

Ve druhém dějství si Goffin vypracoval vedení 5:3 a podával na vítězství. Nadal nicméně odvrátil mečbol a ztrátu znovu smazal. Ve dvanáctém gemu poté belgický tenista při vedení 40:0 promarnil další tři příležitosti zápas ukončit a celou sadu prohrál v další zkrácené hře.

Ani to jej ovšem nevyvedlo z míry. Útočil dál, světové jedničce nastřílel 14 es a ve třetím setu získal čtyři gemy za sebou. Tentokrát už favorizovaný rival neměl na vyrovnání sílu. Nadalovi zatím trofej z Turnaje mistrů ve sbírce úspěchů chybí. Prozatím postoupil dvakrát do finále, ale ani v jednom neuspěl.

Je nám líto, video expirovalo.
Dimitrov zvládl úvodní duel na Turnaji mistrů a porazil Thiema

Dimitrov opanoval bez výraznějších těžkostí první set, v němž dominoval na podání. Soupeři nepovolil jediný brejkbol a po čisté hře v devátém gemu slavil vítězství 6:3. O dva roky mladší Rakušan, který v Londýně startuje podruhé za sebou, se během druhého dějství výrazně zlepšil a první brejkbol v zápase bleskově využil k zisku sady.

V rozhodující části sice dokázal stáhnout manko 3:5, ale po vyrovnání přišel vzápětí o vlastní servis, což rodák z Chaskova potrestal. V utkání, jež trvalo dvě a půl hodiny, nakonec proměnil třetí mečbol a vzájemnou bilanci s Thiemem srovnal na 2:2.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 8 milionů dolarů):

Dvouhra, skupina Peta Samprase:
Dimitrov (6-Bulh.) - Thiem (4-Rak.) 6:3, 5:7, 7:5.
Goffin (7-Belg.) - Nadal (1-Šp.) 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 6:4.

Čtyřhra, skupina Woodbridge a Woodfordea:
B. Bryan, M. Bryan (5-USA) - J. Murray, Soares (4-Brit./Braz.) 7:5, 6:7 (3:7), 10:8.
Kubot, Melo (1-Pol./Braz.) - Dodig, Granollers (7-Chorv./Šp.) 7:6 (7:2), 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články