Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Federer nezaváhal a vstoupil do Turnaje mistrů výhrou nad Sockem

Roger Federer zahájil v Londýně svoji patnáctou účast na Turnaji mistrů podle očekávání vítězstvím 6:4, 7:6 nad americkým debutantem Jackem Sockem. Šestatřicetiletý rekordman turnaje porazil o jedenáct let mladšího Američana i ve čtvrtém vzájemném utkání bez ztráty setu. V dalším utkání dvacetiletý německý tenista Alexander Zverev při své premiéře v turnaji porazil Marina Čiliče z Chorvatska 6:4, 3:6, 6:4.

Druhý hráč světového žebříčku Federer se na finále sezony ATP vrátil po loňské odmlce, kdy jeho sérii čtrnácti startů ukončilo zranění kolene. Hned v prvním gamu získal švýcarský favorit jediný brejk zápasu a set už dopodával. Druhá sada dospěla do tie-breaku, kterou devatenáctinásobný grandslamový šampion vyhrál 7:4.

Basilejský rodák Federer je rekordmanem Turnaje mistrů v počtu titulů (6), finálových účastí (10), startů (15) a vyhraných zápasů (53).

V druhém duelu skupiny pojmenované po Borisi Beckerovi se utkal další debutant Alexander Zverev z Německa s Chorvatem Marinem Čiličem. A německý mladík si připsal první výhru, když svého daleko zkušenějšího soupeře zdolal ve třech setech 6:4, 3:6, 6:4. Dvacetiletý talent porazil Čiliče počtvrté za sebou. 

Výsledky Turnaje mistrů

Dvouhra:

Skupina Borise Beckera:

Federer (2-Švýc.) - Sock (8-USA) 6:4, 7:6 (7:4), A. Zverev (3-Něm.), Čilič (5-Chorv.) 6:4, 3:6, 6:4.

Čtyřhra:

Skupina Eltingha a Haarhuise:

Harrison, Venus (8-USA/N. Zél.) - Kontinen, Peers (2-Fin./Austr.) 6:4, 7:6 (10:8), Herbert, Mahut (6-Fr.) - Rojer, Tecau (3-Niz./Rum.) 1:6, 7:6 (9:7), 10:8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články