Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Korejec Čong Hjon si podmanil Milán, ve finále zdolal i favorizovaného Rubljova

Premiérový ročník tenisového Turnaje mistrů do 21 let pod názvem Next Gen ATP Finals vyhrál v italském Miláně Čong Hjon. Korejský tenista porazil ve finále ve čtyřech setech nejvýše nasazeného Andreje Rubljova z Ruska a poprvé triumfoval na okruhu ATP.

Je nám líto, video expirovalo.
Premiérový ročník Turnaje mistrů do 21 let opanoval Čong Hjon

Vítěz osmi challengerů si sice do žebříčku žádné body nepřipsal, přesto oslavil nejcennější vavřín dosavadní kariéry. V Miláně uspěl ve všech duelech a po skalpu Rubljova převzal trofej pro šampiona a také finanční odměnu ve výši 390 tisíc dolarů (přes 8,5 milionu korun).

Na Apeninském poloostrově se hrálo se speciálními pravidly. Časový limit mezi gamy, výměnami a při rozehrávce odpočítávaly hodiny přímo na kurtu. Místo čárových rozhodčích se testovala nová technologie Hawk-Eye Live. Tenista potřeboval získat k triumfu tři sety, za stavu 3:3 rozhodoval tie-break, byla povolena teč sítě při podání a hrálo se systémem bez výhod jako ve čtyřhře.

Právě poslední zmíněná inovace měla na výsledek finále zásadní vliv – za vyrovnaného stavu 1:1 na sety totiž Čong Hjon vyhrál třetí a čtvrtou sadu poté, co v klíčových chvílích získal místo výhody rovnou soupeřův servis.

Next Gen ATP Finals, Milán (tvrdý povrch, dotace: 1,27 milionu dolarů)

Finále: Čong Hjon (6-Kor.) - Rubljov (1-Rus.) 3:4 (5:7), 4:3 (7:2), 4:2, 4:2.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články