Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Federer získal hned tři ceny ATP

Letošním cenám ATP udělovaným nejlepším hráčům na okruhu Asociace tenisových profesionálů kraloval Roger Federer. Šestatřicetiletý Švýcar ovládl na galavečeru v Londýně před startem Turnaje mistrů celkem tři kategorie, přičemž se stal nejoblíbenějším hráčem fanoušků.

Roger Federer
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Hlasování fanoušků kraluje nepřetržitě od roku 2003, jako poslední před ním cenu před 15 lety převzal Marat Safin. Stejnou popularitu jako Federer si užívají v kategorii deblových dvojic bratři Bob a Mike Bryanovi z USA.

Federer získal kromě toho také Cenu Stefana Edberga za sportovní chování a také ocenění za Návrat roku.

Fenomenální Švýcar začínal v roce 2017 jako sedmnáctý na okruhu, když druhou polovinu minulého roku vynechal kvůli zranění kolena. Sezonu zakončil jako druhý na žebříčku. Vyhrál sedm titulů včetně dvou grandslamových – v Austrálii a ve Wimbledonu – a tří na turnajích Masters – v Indian Wells, Miami a Šanghaji.

Je nám líto, video expirovalo.
Federer ovládl předávání cen ATP

Cenu pro hráče roku převezme Španěl Rafael Nadal, který zakončí rok jako světová jednička, což už má jisté před Turnajem mistrů.

Hráčem s největším zlepšením i Hvězdou zítřka byl ve čtvrtek večer vyhlášen Denis Shapovalov z Kanady. Cenu pro trenéra roku má Neville Godwin, kouč Jihoafričana Kevina Andersona.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články