Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Del Potro ztratil šanci na Turnaj mistrů, Benneteau je k nezastavení

Krok před kýženým cílem ztroskotala snaha Juana Martína del Potra o postup na Turnaj mistrů. Argentinský tenista totiž ve čtvrtfinále pařížského Masters podlehl Johnu Isnerovi 4:6, 7:6, 4:6 - k zajištění letenky do Londýna přitom potřeboval postoupit do semifinále. Mezi elitním kvartetem naopak nebude chybět domácí Julien Benneteau, který po Tsongovi a Goffinovi vyřadil i Marina Čiliče. Nasazenou trojku z Chorvatska zdolal 7:6 a 7:5.

Je nám líto, video expirovalo.
Del Potro prohrál s Isnerem a v Londýně si nezahraje

Američan Isner po cenném skalpu Del Potra udržel naději na účast v britské metropoli, kde turnaj pro osmičku nejlepších hráčů sezony proběhne od 12. do 19. listopadu. Pokud se rodák z Greensboro chce prestižního měření sil zúčastnit, musí v hale Bercy získat titul. 

Poslední volné místo podle žebříčku letošního roku drží Pablo Carreňo, který v Paříži skončil už ve druhém kole. Postupovou příčku uhájí v případě, že Isner nebo další Američan Jack Sock celý turnaj nevyhrají.

Na zisk titulu může stále pomýšlet také nenasazený Benneteau. Francouzský hráč totiž udolal ve dvou vyrovnaných setech favorizovaného Čiliče. Chorvatskou hvězdu porazil poprvé v kariéře a v semifinále vyzve lepšího z dvojice Sock Fernando Verdasco ze Španělska.   

Výsledky tenisového turnaje mužů v Paříži:

Dvouhra - čtvrtfinále: Isner (9-USA) - Del Potro (13-Arg.) 6:4, 6:7 (5:7), 6:4, Benneteau (Franc.) - Čilič (3-Chorv.) 7:6 (7:5), 7:5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články