Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Strýcová v Kaméliové skupině na Elite Trophy narazí na vítězku US Open

Barbora Strýcová si na Elite Trophy v Ču-chaji zahraje v Kaméliové skupině. O postup do semifinále bude hrát s vítězkou US Open Sloane Stephensovou z USA a Lotyškou Anastasijí Sevastovovou.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/AP autor: Nathan Denette

Dvanáct nejlepších tenistek sezony, které se nekvalifikovaly na Turnaj mistryň do Singapuru, je rozděleno ve čtyřech skupinách po třech a vítězka každé skupiny postoupí do semifinále. Loni skončila Strýcová ve skupině.

Strýcová se dostane do hry nejdříve ve středu. S královnou posledního grandslamu sezony Stephensovou má bilanci 1:2, nad Sevastovovou vede 2:0 na pasy.

V Bugenvileové skupině jsou Američanka CoCo Vandewegheová, Ruska Jelena Vesninová a na divokou kartu hrající domácí tenistka Pcheng Šuaj. Azalkovou skupinu tvoří nejvýše nasazená Kristina Mladenovicová z Francie, Němka Julia Görgesová a semifinalistka Wimbledonu Magdalena Rybáriková ze Slovenska. V Růžové skupině se mezi sebou utkají Ruska Anastasia Pavljučenkovová, bývalá světová jednička Angelique Kerberová z Německa a Ashleigh Bartyová z Austrálie.

Minulý rok v Ču-chaji zvítězila Petra Kvitová. První ročník v roce 2015 vyhrála Venus Williamsová po finálovém vítězství nad Karolínou Plíškovou.

Los skupin turnaje Elite Trophy v Ču-chaji

Kaméliová skupina: Stephensová (3-USA), Sevastovová (5-Lot.), Strýcová (11-ČR).

Bugenvileová skupina: Vandewegheová (2-USA), Vesninová (6-Rus.), Pcheng Šuaj (12-Čína).

Azalková skupina: Mladenovicová (1-Fr.), Görgesová (7-Něm.), Rybáriková (10-SR).

Růžová skupina: Pavljučenkovová (4-Rus.), Kerberová (8-Něm.), Bartyová (9-Austr.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články