Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Získá Kvitová cenu za Návrat roku? V nominacích WTA je opět Karolína Plíšková

Hned čtyři české tenistky jsou v nominacích na ocenění za uplynulý rok na okruhu WTA. Petra Kvitová může dostat cenu za Návrat roku. Karolína Plíšková figuruje stejně jako loni mezi šesticí, z které bude vybrána nejlepší hráčka roku. Markéta Vondroušová aspiruje na nováčka a Lucie Šafářová může tvořit s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou nejlepší dvojici sezony.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP autor: Andy Wong

Spolu s Karolínou Plíškovou, semifinalistkou antukového French Open a na osm týdnů bývalou světovou jedničkou, jsou v nominaci v kategorii Hráčka roku Rumunka Simona Halepová, Španělka Garbiňe Muguruzaová, Lotyška Jelena Ostapenková, Ukrajinka Elina Svitolinová a americká veteránka Venus Williamsová.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová se vrátila na kurty v květnu po operaci pořezaných prstů levé ruky z přepadení. Vyhrála turnaj v Birminghamu, došla do čtvrtfinále US Open a o cenu bude "bojovat" s Ashleigh Bartyovou z Austrálie, Madison Keysovou z USA a s vítězkou US Open Sloane Stephensovou.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Xiao Yijiu

Osmnáctiletá Vondroušová ukončila loňský rok na 376. místě žebříčku, ale letos měla skvělou první část sezony; mimo jiné vyhrála turnaj WTA v Bielu a aktuálně je na 64. pozici. Společně s ní jsou navrženy Catherine Bellisová z USA, Brazilka Beatriz Haddadová Maiaová a Elise Mertensová z Belgie.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou ovládly Australian Open a French Open, ale ve Wimbledonu si Američanka vážně poranila koleno a sezona pro ni skončila. Jejich konkurentkami v anketě jsou Švýcarka Martina Hingisová s Chan Yung-jan z Tchaj-wanu a ruský pár Jekatěrina Makarovová, Jelena Vesninová.

Naposledy se v některé z kategorií prosadila česká tenistka v roce 2011. Petra Kvitová se před šesti lety stala Hráčkou roku a dostala cenu za největší pokrok, Květa Peschkeová pak tvořila se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou nejlepší pár. Rekordmankou ankety je Němka Steffi Grafová s osmi prvenstvími, Serena Williamsová a Martina Navrátilová získaly ocenění sedmkrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články