Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Plíšková už se letos na tenisový trůn nevrátí, Kvitová i Strýcová naopak postoupily

O šanci vrátit se ještě letos do čela světového žebříčku přišla v Pekingu Karolína Plíšková, čtvrtá hráčka světa vypadla ve 3. kole s Rumunkou Soranou Cirsteaovou za necelou hodinu a půl 1:6, 5:7.  Neuspěl ani Tomáš Berdych, jenž ve druhém kole podlehl ve třech setech Rusovi Andreji Rubljovovi. Postup naopak vybojovaly Barbora Strýcová s Petrou Kvitovou a ve čtvrtfinále se utkají spolu. Strýcová porazila Australanku Darju Gavrilovovou 6:0, 6:4, Kvitová si obdobným poměrem poradila s pátou nasazenou Dánkou Caroline Wozniackou, kterou zdolala 6:1, 6:4. 

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Xiao Yijiu

Pětadvacetiletá Plíšková vstoupila do druhého vzájemného duelu s Cirsteaovou nadějně a v úvodním gamu využila pátý brejkbol. To ale bylo v prvním setu z její strany vše. Česká tenistka kupila chyby, nedařilo se jí podání a Rumunka na kurtu dominovala. Získala dalších šest gamů v řadě a sadu ovládla za necelou půlhodinu 6:1.

Ve druhém setu se hra vyrovnala, Plíšková se opět dostala jako první do vedení a za stavu 5:2 měla při podání soupeřky tři setboly. Ani jeden ale nevyužila, promarnila i další v následující hře a Cirsteaová se dostala zpět na koně. České tenistce už nedovolila ani game a počtvrté v kariéře slavila výhru nad hráčkou Top5. 

Španělku Garbiňe Muguruzaovou tak na tenisovém trůnu mohou vystřídat už jen Rumunka Simona Halepová, která v Pekingu postup do čtvrtfinále zvládla už ve středu, a Elina Svitolinová. 

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková skončila v Pekingu ve 3. kole

Strýcová postupuje

Jednatřicetiletá Strýcová sehrála proti Gavrilovové dva zcela odlišné sety. Zatímco v úvodním takřka nechybovala a za necelou půlhodinu vyprovodila o osm let mladší soupeřku s kanárem, ve druhém si situaci zkomplikovala a o výhru v něm bojovala více než hodinu.

Devětadvacátá hráčka světového žebříčku se sice rychle ujala vedení 2:0, pak ale dovolila Australance, jež je v pořadí WTA o sedm míst výš, vyrovnat. Do vedení šla Strýcová znovu v osmé hře, při svém servisu ale zápas nedokázala dopodávat a první mečbol si vypracovala až v dalším gamu při servisu soupeřky. Rodačka z Moskvy duel ukončila dvojchybou a i druhý vzájemný duel se Strýcovou prohrála.

Další soupeřkou Strýcové bude Kvitová, která si poradila s někdejší světovou jedničkou Wozniackou. Za stavu 1:1 získala Češka pět gamů v řadě a tím i celou sadu. Ve druhém setu si obě hráčky držely servis až do stavu 5:4 pro Kvitovou. Pak dvojnásobná vítězka Wimbledonu počtvrté v utkání prolomila soupeřčino podání a po hodině a čtvrt proměnila první mečbol.

"Myslím, že to byl z mé strany dobrý zápas. Nedělala jsem zbytečné a nevynucené chyby a naopak mi hodně pomohl servis. V průběhu zápasu jsem se zlepšovala a především v druhém setu jsem hodně útočila," řekla Kvitová.

"S Barborou jsme docela kamarádky, hrajeme spolu Fed Cup a už jsme toho hodně vyhrály. Bude to s ní určitě těžké, Barbora tady hraje dobře, jinak by nebyla ve čtvrtfinále," řekla Kvitová. "Asi je to pro mě vždycky motivace navíc," řekla sedmadvacetiletá Kvitová. 

Sedmý nasazený Berdych čelil hned v první hře třem brejkbolům, všechny ale odvrátil a nakonec sadu snadno získal. Ve druhém setu se dostal do vedení 3:1, avšak následně při svém podání prohrál pět gamů ze šesti. Z výhry 1:6, 6:4 a 6:1 se tak radoval devatenáctiletý Rus, který letos v březnu v Miami Berdychovi hladce podlehl. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články