Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Halepová konečně dokázala zdolat Šarapovovou a útočí na post jedničky

Na osmý pokus se rumunské tenistce Simoně Halepové podařilo porazit Rusku Marii Šarapovovou. Světová dvojka na turnaji v Pekingu vyhrála ve třetím kole dvakrát 6:2 a stala se první čtvrtfinalistkou. Do osmifinále prošla Lotyška Jelena Ostapenková, nicméně již dnes se stala sedmou jistou účastnicí Turnaje mistryň. 

Simona Halepová
zdroj: ČTK/AP

Bývalá světová jednička Šarapovová se letos v dubnu vrátila na turnaje po odpykání trestu za porušení dopingových pravidel a o čtyři měsíce později Halepovou vyřadila z US Open. V New Yorku uspěla v třísetové bitvě, dnes se však další drama nekonalo. 

Rodačka z Constanty ruskou soupeřku jasně přehrála, skvěle podávala a stále má šanci poprvé v kariéře usednout na světový trůn. Na pozici jedničky se může vrátit Karolína Plíšková a v Pekingu na první místo útočí i Ukrajinka Elina Svitolinová.

"Určitě jsem proti ní zahrála nejlepší zápas. Mohla jsem se opřít o servis, moc si tenhle okamžik užívám," řekla Halepová. Její příští soupeřkou bude další Ruska Darja Kasatkinová, která zdolala obhájkyni titulu Agnieszku Radwaňskou z Polska 4:6, 7:5, 6:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Do čtvrtfinále se probojoval Dimitrov, Halepová porazila Šarapovovou

Šarapovová, jež v předchozích dvou kolech vybojovala postup až po třech setech, udělala 39 nevynucených chyb. "Zahrála úžasně, nejlíp v našich vzájemných zápasech. Já jsem nebyla agresivní a nečetla dobře hru. Ve všem jsem byla horší," přiznala Šarapovová.

Dvacetiletá senzační šampionka French Open Ostapenková si užije premiéru na říjnovém finále sezony v Singapuru. K jistému startu na Turnaji mistryň jí pomohla Britka Johanna Kontaová, která se kvůli zraněné noze odhlásila z turnaje v Hongkongu v příštím týdnu.

"Jsem hrozně šťastná. Mám skvělou sezonu a doufám, že nejlepší tenis budu schopna předvést i fanouškům v Singapuru," řekla Ostapenková. Již dříve se na Turnaj mistryň kvalifikovaly Karolína Plíšková, Španělka Garbiňe Muguruzaová, Halepová, Svitolinová, Američanka Venus Williamsová a Dánka Caroline Wozniacká. Singapur bude dějištěm turnaje od 22. října.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Pekingu

Muži: Dvouhra - 2. kolo:

Bautista (5-Šp.) - Bedene (Brit.) 6:0, 4:0 skreč, Darcis (Belg.) - Lajovič (Srb.) 6:3, 6:4.

Ženy: Dvouhra - 2. kolo:

Pcheng Šuaj (Čína) - Niculescuová (Rum.) 6:3, 6:2.

3. kolo:

Halepová (2-Rum.) - Šarapovová (Rus.) 6:2, 6:2.

Čtyřhra - 2. kolo:

Siniaková, Strýcová (5-ČR) - Chan Hao-Ching, Cornetová (Tchaj-wan/Fr.) 4:6, 6:4, 10:7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články