Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Istomin ovládl turnaj v Čcheng-tu, Goffin kraloval v Šen-čenu

Vítězem turnaje v Čcheng-tu je Uzbek Denis Istomin. K triumfu mu pomohla skreč Marcose Baghdatise za stav 3:2. Dvaatřicetiletý Kypřan se zranil při servisu v šestém gamu a pravděpodobně kvůli bolestem zad nebyl schopen pokračovat. Další čínský podnik v Šen-čenu opanoval Belgičan David Goffin. Ukrajince Alexandra Dolgopolova druhý nasazený zdolal 6:4, 6:7, 6:3 a získal třetí titul v kariéře.

Denis Istomin
zdroj: ČTK/AP/ autor: Tu xin

O rok mladší Istomin tak po 25 minutách finále získal svůj druhý titul na ATP Tour dva roky po vítězství v Nottinghamu. Baghdatise, jenž musel v sobotu dohrávat čtvrtfinále a poté absolvovat semifinále, zradilo vlastní tělo při útoku na první triumf od roku 2010.

Goffin v Šen-čenu ukončil sérii šesti finálových porážek

Goffin vyhrál své první dva turnaje v průběhu dvou měsíců v roce 2014, na třetí však čekal více než tři roky. Šestkrát se v průběhu tohoto období probojoval do finále, ale pokaždé, z toho dvakrát letos v Sofii a Rotterdamu, odešel poražen.

Proti Dolgopolovovi šestadvacetiletý Goffin získal první set, ve druhém měl ale dlouho navrch o dva roky starší soupeř. Dostal se do vedení 5:1, ale Belgičanovi se podařilo sadu dovést do tie-breaku. V něm však vyhrál 7:5 Ukrajinec a vynutil si třetí set.

Zápas rozhodl Goffinův brejk na 4:3. První mečbol pak dvanáctý hráč světa proměnil bekhendovým prohozem po lajně a udržel si šanci na premiérovou účast na Turnaji mistrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články