Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Boj o trůn nezačal snadno. Karolína Plíšková udolala Čang Šuaj ve třech setech

Karolína Plíšková udolala v druhém kole turnaje ve Wu-chanu domácí Číňanku Čang Šuaj po dvouhodinovém boji 6:4, 3:6, 6:4 a živí šanci na návrat na světový trůn. K tomu musí nasazená trojka celý turnaj vyhrát a současná jednička Španělka Garbině Muguruzaová nesmí postoupit do semifinále. S turnajem se naopak rozloučila Barbora Strýcová, jež podlehla 6:2, 5:7 a 3:6 vítězce French Open Jeleně Ostapenkové z Lotyšska.  Vypadla i Kateřina Siniaková, která prohrála s polskou kvalifikantkou Magdou Linetteovou 1:6, 2:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Karolína Plíšková udolala v 2. kole ve Wu-chanu Čang Šuaj

Všechny tři sety duelu Plíškové rozhodl jediný brejk. V prvním se v páté hře podařil Plíškové, ve druhé ještě o game dřív Čang Šuaj.

V rozhodující sadě si obě hráčky držely podání až do stavu 5:4, poté Češka při soupeřčině servisu proměnila druhý mečbol. Číňanku tak porazila i v šestém vzájemném utkání.

"Byla jsem připravena na tvrdou bitvu. Jsem ráda, že jdu dál, bylo to těsné," řekla na kurtu Plíšková, jež měla v prvním kole volno. Výhrou ukončila šestizápasovou vítěznou sérii Čang Šuaj, která minulý týden získala titul na turnaji v Kuang-čou. 

V dalším kole se Plíšková utká s další domácí hráčkou Wang Čchiang a bude bojovat o šanci na návrat na první místo žebříčku. K tomu musí nasazená trojka celý turnaj vyhrát a současná jednička Španělka Garbině Muguruzaová nesmí postoupit do semifinále. Z aktuálního souboje o tenisový trůn vypadla světová dvojka Simona Halepová z Rumunska, kterou deklasovala 6:2, 6:1 Ruska Darja Kasatkinová.

Strýcová nedotáhla k úspěšnému konci dobře rozehraný zápas s Ostapenkovou. Jednatřicetiletá Češka bojovala se senzační vítězkou letošní grandslamové Paříže dvě hodiny a 40 minut, ale Ostapenková dokázala vývoj prvního vzájemného duelu obrátit. Dvacetiletá tenistka tak navázala na nedělní triumf z turnaje v Soulu.

Siniaková tahala od začátku duelu s Linetteovou, která je na žebříčku téměř o 40 míst níž, za kratší konec. V prvním setu uhrála jediný game, ve druhém se držela jen do stavu 2:2. Poté už na kurtu vládla Polka, jež po hodině a čtvrt proměnila první mečbol.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články