Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Kristýna Plíšková jde v Taškentu dál, Martincová ztratila slibně rozehraný zápas

Obhájkyně titulu na turnaji v Taškentu Kristýna Plíšková udolala po téměř dvou a půl hodinách v prvním kole Hsieh Su-Wei z Tchaj-wanu 7:6 (7:3), 6:7 (4:7), 6:4. Naopak dvaadvacetiletá Tereza Martincová prohrála s o dva roky starší Slovenkou Janou Čepelovou 6:2, 0:6, 2:6. Premiérový vzájemný duel hráček druhé stovky světového žebříčku trval hodinu a půl.

Nasazená jednička Plíšková prohrávala v prvním setu 3:5, ale dokázala vyrovnat a v tie-breaku byla lepší. V druhé sadě podávala Češka za stavu 6:5 na vítězství v zápase, ale o servis přišla a zkrácenou hru tentokrát ovládla Tchajwanka. V rozhodujícím setu Plíšková prohrávala 2:4, avšak díky čtyřem gamům v řadě průběh otočila a po druhém proměněném mečbolu oplatila Hsieh Su-Wei loňskou porážku z Prahy.

Martincová v prvním setu dvakrát sebrala soupeřce podání, zatímco sama o něj ani jednou nepřišla. Ve druhé sadě ale dostala "kanára" a o moc lépe se jí nedařilo ani v rozhodujícím setu. Za stavu 1:5 sice odvrátila dva mečboly, ale v následující hře Čepelová doservírovala utkání do vítězného konce.

Nejlepším letošním výsledkem Martincové tak zůstává červencové semifinále v Gstaadu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články