Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hradecká se Siniakovou si zahrají Turnaj mistryň v deblu

Jen čtyři nejlepší světové páry mají zatím jistou účast na říjnovém Turnaji mistryň v Singapuru. Tím čtvrtým v pořadí, který se dokázal do ženské VIP deblové společnosti kvalifikovat, tvoří české tenistky Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková.

Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Dvaatřicetiletá Hradecká s o jedenáct let mladší Siniakovou spolu hrály čtyřhru poprvé už v roce 2014, ale stabilní dvojici tvoří od začátku této sezony. Na titul letos nedosáhly, ale pětkrát hrály finále, naposledy na grandslamovém US Open. Postoupily také do semifinále Roland Garros.

"Máme za sebou neskutečný rok a jsme strašně šťastné, že jsme se dostaly do Singapuru. Doufáme, že zakončíme sezonu na vysoké úrovni a získáme před skvělými fanoušky titul," citovala WTA Tour Siniakovou, která si Turnaj mistryň zkusí poprvé.

Zkušená Hradecká hrála na Turnaji mistryň už třikrát s bývalou tradiční partnerkou Andreou Hlaváčkovou, v roce 2012 ještě v Istanbulu neuspěly ve finále. "Jsem nadšená, že jsem se počtvrté kvalifikovala na Turnaj mistryň. Je to prestižní turnaj, mám na něj skvělé vzpomínky," řekla trojnásobná grandslamová vítězka.

Hradecká se Siniakovou jsou prvními Češkami, jež mají start v Singapuru mezi osmi nejlepšími singlistkami a osmi páry jistý. Ve dvouhře by neměla chybět Karolína Plíšková, která je v žebříčku letošní sezony třetí. V dobré pozici pro postup na finále sezony jsou ve čtyřhře také veteránka Květa Peschkeová a Andrea Hlaváčková, teoretickou šanci mají Barbora Strýcová s Lucií Šafářovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články