Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Siniaková i Strýcová se v Tokiu se Slovenkami nadřely, ale postupují

Kateřina Siniaková otočila na turnaji v Tokiu zápas se slovenskou kvalifikantkou Janou Čepelovou a po výhře 1:6, 6:3, 6:4 postoupila do druhého kola. V něm se utká s další Slovenkou a nasazenou pětkou Dominikou Cibulkovou. Dál jde i Barbora Strýcová, která po velkém boji udolala v dalším česko-slovenském souboji Magdalénu Rybárikovou dvakrát 7:6.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/AP/Bjorn Larsson Rosvall

Padesátá hráčka světa Siniaková, která je na žebříčku téměř o 60 míst výš než její dnešní soupeřka, prohrála za stavu 1:1 pět gamů v řadě a tím i celý první set. Od druhé sady ale zpřesnila údery a začala víc riskovat, což se jí vyplatilo.

V obou následujících setech dvakrát prolomila soupeřčino podání, zatímco sama jej ztratila vždy jen jednou. V rozhodující sadě Siniaková vedla už 4:1, a přestože dovolila Čepelové snížit na rozdíl jediného gemu, nakonec zápas po téměř dvou hodinách dotáhla do vítězného konce.

Ještě o 20 minut více strávila na kurtu Strýcová, která si v souboji hráček z třetí desítky žebříčku zajistila výhru nad Rybárikovou až díky dvěma vítězným tie-breakům. První ovládla poměrem 7:4, v druhém povolila soupeřce ještě o dva míče méně. V druhém kole čeká Strýcovou čtvrtá nasazená Britka Johanna Kontaová.



Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články