Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Karolína Plíšková: Věšet hlavu nebudu, titul jsem tady v rukou neměla

New York - Ani tentokrát si Karolína Plíšková kýžený pohár z grandslamového turnaje neodveze. Pětadvacetiletá tenistka nicméně věří, že příležitostí útočit na "velký" titul bude v následujících letech na jejím kontě přibývat. Ve Flushing Meadows sice vypadla ve čtvrtfinále s domácí Coco Vandewegheovou, neobhájila loňskou účast ve finále a přijde o post světové jedničky, ale stále cítí prostor ke zlepšení.

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Jason Decrow

Do loňského US Open se Plíškové na grandslamech nedařilo. Při prvních sedmnácti startech nepřešla 3. kolo. Až poté hrála v New Yorku o titul proti Angelique Kerberové a hned se začalo spekulovat, že je vavřín na spadnutí. "Všichni si od té doby myslí, že teď budu grandslamy vyhrávat. Tak to ale není," upozornila.

"Dřív jsem na grandslamech hrála šíleně. Nehraji na nich ani teď úplně nejlépe, ale podívejte se na moje výsledky - jde to pořád nahoru," poukázala na letošní semifinále French Open a dvě čtvrtfinále, vedle US Open také na Australian Open.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková ztroskotala ve čtvrtfinále US Open na Vandewegheové

Může tak živit víru, že na čtyřech nejsledovanějších turnajích má pořád kam stoupat. "Šance budou přibývat. Mám pořád víc zkušeností, zlepšuju se a beru to jako pozitivní zkušenost. Věšet hlavu nebudu, titul jsem tady v rukou neměla. Je to tak vyrovnané, že má šanci každá hráčka od začátku turnaje," pokračovala rodačka z Loun.

Loni porazila cestou do finále Venus Williamsovou i tehdejší jedničku Serenu. Letos na centrkurtu hrála ona v pozici první hráčky světa. "A bylo to jiné ve všem. Byla jsem tady nejvýše nasazená, což byla loni Serena. Já tehdy neměla co ztratit a ona musela. Navíc jsem obhajovala finále. Jsem ráda, že mám turnaj za sebou, a bude se mi hrát lépe," oddechla si.

Ve čtvrtfinále s domácí Coco Vandewegheovou ztratila první set v tie-breaku a druhý poměrem 3:6. Jen těžko se prosazovala při podání soupeřky. "Má servis jak chlap. Snažila jsem se chodit alespoň do toho druhého, jinak bych byla úplně v pytli. A když se nepodaří servis mně, tak je problém. Ona má hroznou sílu a hned střílí zpátky," popsala Plíšková.

I ve výměnách to byla svěřenkyně Australana Pata Cashe, kdo první určoval tempo. "Ona vás k tomu nepustí. Má skvělý první i druhý servis a já byla pořád ta druhá. Neměla jsem kde zatlačit, protože hrála vabank."

Tenisový trůn opustí po osmi týdnech. "Pro mě jednička žádnou změnou nebyla," zopakovala fedcupová reprezentantka, co říkala celou dobu svého panování. "Všichni čekají, že něco spadne z nebe, ale nic z nebe nespadne. Je to horší, protože holky jsou připravené a hrají lepší tenis než normálně," dodala Plíšková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články