Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nadal nešetřil Dolgopolova. Po třech setech postoupil do čtvrtfinále

New York – Rafael Nadal je po čtyřech letech ve čtvrtfinále US Open. Ve 4. kole porazil Ukrajince Alexandra Dolgopolova 6:2, 6:4, 6:1.

Rafael Nadal
zdroj: Reuters

Dolgopolov ve druhém kole vyřadil Tomáše Berdycha, ale proti Nadalovi byl bez šance. Letošní šampion Roland Garros mu šestkrát sebral podání, zatímco sám odvrátil oba brejkboly, kterým čelil. Sedmý postup do čtvrtfinále newyorského grandslamu slavil po hodině a 41 minutách. "Odehrál jsem slušný zápas, moc jsem nechyboval," konstatoval Nadal.

Nadalovým příštím soupeřem bude 53. hráč světa Rus Andrej Rubljov, který se postaral o další překvapení, když vyřadil devátého nasazeného Belgičana Davida Goffina po setech 7:5, 7:6 a 6:3.

Devatenáctiletý rodák z Moskvy při své druhé účasti v hlavní soutěži US Open zaskočil ve druhém kole turnajovou sedmičku Bulhara Grigora Dimitrova a nyní znovu vylepšil své grandslamové maximum. Dosud vyhrál na turnajích velké čtyřky maximálně jeden zápas, což se mu povedlo letos v Melbourne a ve Wimbledonu.

"Rafa je opravdový šampion. Budu se snažit si ten zápas užít. Koneckonců nemám co ztratit," uvedl nejmladší čtvrtfinalista US Open od roku 2001, kdy mezi elitní osmičku prošel Američan Andy Roddick. S Nadalem se utká poprvé. "Čeká mě těžký soupeř. Musím být připravený bojovat a hrát lépe než dnes, to je můj cíl," uvedl Nadal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články