Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Turnaj mistrů ve čtyřhře vyhráli Nestor a Zimonjič

Šanghaj - Tenisový Turnaj mistrů ve čtyřhře vyhráli Kanaďan Daniel Nestor a Srb Nenad Zimonjič, kteří v dnešním finále porazili nejvýše nasazené americké bratry Boba a Mika Bryanovy 7:6 a 6:2. Zároveň si tím zajistili post světových jedniček mezi deblisty na konci sezony, který v uplynulých třech letech patřil právě Bryanovým.

Daniel Nestor a Nenad Zimonjič
zdroj: ČTK autor: ČTK

Nestor si zopakoval v Šanghaji triumf z loňska, kdy vyhrál s Markem Knowlesem z Baham. Vítězný pár zvládl na Turnaji mistrů všech pět zápasů, za což inkasoval prémii 220 tisíc dolarů. Bryanovým se nepovedlo zkompletovat hattrick z Turnaje mistrů, který vyhráli v letech 2003 a 2004.

"Máme za sebou skvělý rok. Občas jsme měli trochu výpadky, ale když jsme hráli dobře, byli jsme těžko k poražení. První místo v žebříčku si zasloužíme," prohlásil Nestor. Se Zimonjičem vyhráli Wimbledon a byli ve finále Roland Garros.

"Jsou první právem, smekáme před nimi," uvedl Bob Bryan

Bryanové mohli ovládnout deblový žebříček na konci sezony počtvrté za sebou, což se dosud nikomu nepovedlo. Před finále vedli o 31 bodů, ale porážka je odsoudila k druhému místu. "Je to hodně nezvyklé, že se o první místo hraje v přímém souboji. Taková šance je jedna k milionu. Ale uhráli dobré výsledky, všichni jsme vyhráli velké turnaje. Jsou první právem, smekáme před nimi," uvedl Bob Bryan.

Výsledek:

Nestor, Zimonjič (2-Kan./Srb.) - B. Bryan, M. Bryan (1-USA) 7:6 (7:3), 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články